DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Uzsāk centralizētu medicīnisko pārbaudi kandidātiem dienestam Zemessardzē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Armīns Janiks (Aizsardzības ministrija)

Šonedēļ Nacionālie bruņotie spēki uzsāka centralizētu medicīnisko pārbaudi kandidātiem dienestam Zemessardzē, lai nodrošinātu veselības stāvokļa un derīguma dienestam noteikšanas pieejamību reģionos dzīvojošajiem kandidātiem.

Kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas valstī veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība ir daļēji ierobežota, tādēļ bruņotie spēki nodrošina kandidātiem dienestam Zemessardzē iespēju medicīnisko pārbaudi veikt centralizēti Nodrošinājuma pavēlniecības Medicīnas nodrošinājuma centrā Rīgā. Tā notiks reizi nedēļā, kandidātiem nodrošinot transportu no reģioniem uz pārbaudes norises vietu Rīgā un atpakaļ, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra noteiktās drošības prasības Covid-19 izplatības ierobežošanā. Šo transportu izmantos arī profesionālā dienesta kandidāti, lai nokļūtu Rīgā nepieciešamo atlases pārbaudījumu veikšanai.

Zemessardze dod iespēju Latvijas pilsoņiem un pilsonēm no pamatnodarbošanās - darba vai studijām - brīvajā laikā brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās aizsardzību.

Dienot Zemessardzē, zemessargi apgūst militārās pamatzināšanas un specialitātes, piedalās mācībās Latvijā un ārvalstīs, apgūst rīcību ekstremālos apstākļos un stresa situācijās, iegūst pieredzi komandas darbā, līdzdarbojas pazudušu personu meklēšanā, mežu ugunsgrēku dzēšanā, plūdu un to seku novēršanā, kā arī uztur un uzlabo fizisko sagatavotību un veselību.

Zemessardzē var iestāties Latvijas pilsoņi vai pilsones vecumā no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanas vismaz vidējā (B1) līmenī, kuriem nav kriminālās sodāmības un ir atbilstošs veselības stāvoklis un fiziskā sagatavotība.

Pieteikuma iesniegšanai ir jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, izvēloties zvanīt uz tālruņa numuru 1811, rakstīt uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv vai personīgi ierodoties vienībā. Papildu informāciju par iestāšanos Zemessardzē var atrast tās tīmekļvietnes www.zs.mil.lv sadaļā “Pievienojies!”.

2016. gada 16.  jūnijā Saeimas apstiprinātajā Valsts aizsardzības koncepcijā noteikts, ka bruņotie spēki miera laikā uztur 17 500 militāri sagatavotus karavīrus, tai skaitā 6500 profesionālā dienesta karavīrus, 8000 zemessargus un 3000 rezerves karavīrus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI