DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Ventspilī gāja bojā cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22. aprīļa plkst. 6.30 līdz 23. aprīlim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 92 izsaukumus – 64 uz ugunsgrēku, tai skaitā 33 kūlas un sešu meža ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 08.14 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur uz daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas balkona bija pamanītas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg trīsstāvu dzīvojamās mājas otrais stāvs 20m2 platībā, mansarda stāvs un jumts 30m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki. Notikuma vietā strādā 22 ugunsdzēsēji glābēji, četras autocisternas un autopacēlājs. Plkst. 09.03 ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Vakar plkst. 22.38 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā mājā. Notikuma vietā ar atklātu liesmu dega pamestas vienstāva ēkas telpas 120m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 01.29 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 17.45 VUGD saņēma izsaukumu Daugavpils novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies uz daudzdzīvokļu mājas balkona. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka trīsstāvu mājā uz balkona deg durvis 2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās, cenšoties atvērt degošās durvis, cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 19.37 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, vieglā automašīna, sadzīves mantas nojumē, dzīvojamā māja, grīda un starpstāvu pārsegums, divos gadījumos sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, malkas trīs gadījumos šķūņi, neapsaimniekota ēka, kūts un šķūnis, riepas, dzīvojamās mājas pagrabs.

Šogad VUGD ir dzēsis kopumā 117 meža ugunsgrēkus, no kuriem sešus – aizvadītajā diennaktī. Atgādinām, ka Valsts meža dienests ir noteicis, ka no 24.aprīļa visā valstī sāksies ugunsnedrošais laikposms. Tas nozīmē, ka uzturoties mežos un purvos ir jāievēro stigras ugunsdrošības prasības – aizliegts nomest degošus un gruzdošus sērkociņus vai izsmēķus un kurināt ugunskurus ārpus īpaši ierīkotām vietām, kā arī braukt ar mehāniskiem transportlīdzekļiem pa mežiem un purviem ārpus ceļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI