DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņotie spēki sniedz atbalstu pansionātam “Lauciene” Covid-19 izplatības ierobežošanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde

Šodien, 21. aprīlī, Nacionālie bruņotie spēki nodod lietošanā Talsu novada pašvaldības pansionātam “Lauciene” desmit gultas ar matračiem senioru guļvietu iekārtošanai   gadījumā, ja nepieciešama izolācija Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Savukārt Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes štābs dāvina traukus, lai pansionāts varētu nodrošināt Veselības ministrijas un  Slimību profilakses un kontroles centra  ieteikumu izpildi higiēnas prasību nodrošināšanai krīzes situācijā.

Nacionālie bruņotie spēki ir atsaukušies uz Talsu novada pašvaldības pansionāta “Lauciene” izteikto atbalsta pieprasījumu, lai nodrošinātu atbalstu civilās aizsardzības sistēmai Covid-19 izplatības novēršanas, pārvarēšanas un seku likvidācijas pasākumos.

Jau ziņots, Nacionālie bruņotie spēki ir izstrādājuši rīcības plānus, apzinājuši personāla un materiāltehniskos resursus, lai krīzes un pandēmijas saasināšanās gadījumā iesaistītos ārkārtējās situācijas risināšanā. Tādējādi Nacionālie bruņotie spēki pēc pirmā pieprasījuma ir gatavi sniegt atbalstu veselības nozarei un Iekšlietu ministrijai Covid-19 izplatības ierobežošanā.

Nacionālie bruņotie spēki un Zemessardze arī sniedz atbalstu Valsts robežsardzei Eiropas Savienības ārējās robežas un iekšējās robežas uzraudzībā, kopā ar Valsts policiju piedalās mācībās, lai būtu gatavi kopēju patruļu veikšanā, ja radīsies tāda nepieciešamība.  Tāpat arī sniegts atbalsts Salaspils novada domei, nodrošinot 15 mobilās gultas un paklājiņus, bet Evaņģēliskās Kristiešu draudzes “Zilais Krusts” teritorijā Rīgā uzstādīta izvēršamā infrastruktūra, nodrošinot vienu izvēršamo telti ar apgaismojuma un apsildes elementiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI