DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Robežsargi par kukuļdošanu aiztur Krievijas pilsoni

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 20. aprīlī, Pāternieku robežkontroles punktā aizturēts Krievijas pilsonis, kurš mēģināja piekukuļot robežsargus.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja kādu ar kravas automašīnu Latvijā ieceļojošu Krievijas pilsoni, kurš mēģināja ievest Latvijā pārtikas produktus, kuru ievešana Eiropas Savienībā no trešajām valstīm ir aizliegta.

Lai šķērsotu valsts robežu ar pārtikas produktiem, kuru ievešana Eiropas Savienībā ir aizliegta, transportlīdzekļa vadītājs robežsargiem piedāvāja kukuli piecu eiro apmērā.

Par kukuļdošanu pret 1963. gadā dzimušo Krievijas pilsoni tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, savukārt Krāslavas rajona prokuratūrā persona saukta pie kriminālatbildības, noslēdzot vienošanos ar prokuroru par vainas atzīšanu un naudas soda 10 minimālo mēnešalgu apmērā, t.i. 4 300 euro noteikšanu.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI