DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Jānis Bordāns pārbaudīs tieslietu iestāžu funkciju izpildi ārkārtējās situācijas laikā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 17. aprīlī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns darba vizītē apmeklēs Vidzemes rajona tiesu Valmierā. Vizītes mērķis ir veikt tieslietu sistēmas iestāžu darba organizācijas, funkciju izpildes un piesardzības pasākumu uzraudzību, pārbaudot iestāžu gatavību nodrošināt noteiktās prasības ārkārtējās situācijas laikā.

Ar mērķi turpmāk palielināt videokonferenču izmantošanas kapacitāti ne tikai tiesu darbā, bet arī ieslodzījuma vietās, tieslietu ministrs klātienē testēs videokonferences iespējas un kvalitāti. Tādēļ no Vidzemes rajona tiesas zāles videokonferences režīmā J.Bordāns sazināsies ar Valmieras cietuma priekšnieku Andri Bašķi, lai pārrunātu aktuālos jautājumus par darba organizāciju cietumā, ieviestajiem ierobežojumiem un nepieciešamajiem pasākumiem darbinieku drošības nodrošināšanai ārkārtējās situācijas laikā.

Savukārt izmantojot Microsoft Teams videokonferenču pakalpojumu, tieslietu ministrs un Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētājs Jānis Grīnbergs sazināsies ar tiesu Valkā par tās pieredzi darba nepārtrauktības nodrošināšanā – 14 dienas strādājot attālināti, kamēr tiesas darbinieki un tiesneši atradās pašizolācijā konstatētā Covid-19 inficēšanās gadījuma dēļ.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI