DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Konkursā par Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadīšanu pieteikušies pieci pretendenti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts kanceleja saņēmusi piecus pieteikumus atklātā konkursā uz Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) priekšnieka amatu. Pieteikumu iesniegšana norisinājās elektroniski, un iesniegšanas termiņš bija 14. aprīlis.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 17. martā, norisināsies trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Pretendenti, kas tiks izvirzīti uz konkursa otro kārtu, konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, kā arī prezentēs savu redzējumu par iestādes darbības prioritātēm. Savukārt uz konkursa finālu jeb trešo kārtu izvirzītie pretendenti tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, pārmaiņu vadīšanu, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšanu, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu. Valsts kanceleja atlases procesus nodrošinās attālināti.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušā pretendenta kandidatūra tiks virzīta apstiprinājumam Ministru kabinetā.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada labklājības ministre Ramona Petraviča, tās sastāvā ir: Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, Labklājības ministra biroja vadītājs Ringolds Beinarovičs, Labklājības ministrijas Bērnu un ģimenes politikas departamenta direktore Liene Kauliņa-Bandere un Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Jana Muižniece. Ar padomdevēju tiesībām piedalīsies Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācijas valdes locekle Rudīte Krūmiņa.

Valsts pārvaldes iestāžu vadītāju centralizētā atlase: INFOGRAFIKA

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI