DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

LAD jau izmaksā ciltsdarba maksājumu par piena govīm

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai atbalstītu lauksaimniekus ārkārtējās situācijas laikā, kad ir svarīgi nodrošināt stabilu finanšu plūsmu saimniecībās, Lauku atbalsta dienests (LAD) jau šī gada 9.aprīlī sāka izmaksāt ciltsdarba maksājumu piena lopkopībā. Maksājumu iepriekšējā gadā piena lopkopības saimniecības saņēma par mēnesi vēlāk - 9.maijā.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards: “Ņemot vērā šā brīža situāciju piena lopkopības nozarē līdz ar piena iepirkuma cenu samazinājumu, ir būtiski rast iespējas atbalsta sniegšanai Latvijas lauksaimniekiem krīzes situācijas pārvarēšanai. Viens no risinājumiem ir jau esoša atbalsta pielāgošana ārkārtējās situācijas problēmjautājumu operatīvākai risināšanai, nosakot par mēnesi ātrāku termiņu ciltsdarba maksājumu par piena govīm izmaksai.  Jo ātrāk mūsu lauksaimnieki saņems nepieciešamo un gaidīto atbalstu, jo ātrāk šos finanšu līdzekļus viņi varēs ieguldīt piena lopkopībā, lai nodrošinātu nepārtrauktu piena ražošanu un secīgi arī piena produktu pieejamības nodrošināšanu Latvijas iedzīvotājiem.

LAD direktors Ģirts Krūmiņš norāda: “Lauku atbalsta dienests ārkārtējās situācijas laikā strādā ātri un efektīvi, lai visus maksājumus lauksaimnieki saņemtu pēc iespējas savlaicīgāk. Apzināmies, ka tas ir ļoti svarīgi, lai mūsu saimnieki varētu turpināt darbu. Ātrāk izmaksāts ciltsdarba maksājums ir viena no atbalsta iespējām piena lopkopjiem.”

Piešķirtais finansējums minētajam atbalstam ir 7,3 miljoni eiro. Atbalstu saņems 3076 saimniecības par 100 672 govīm.

Atbalsta likmes:

  • par piena govi ar izslaukumu no 5000-6999 kg un pirmpieni – 58,29 eiro;
  • par piena govi ar izslaukumu 7000 kg un vairāk – 72,29 eiro;
  • par Latvijas brūno vai Latvijas zilo govi – 72,29 eiro.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI