DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

NEPLP izsludina konkursu par ziņu un informatīvi analītisku raidījumu veidošanu komercmedijos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Operatīvi reaģējot uz valdības lēmumu par līdzekļu piešķīrumu mediju atbalstam krīzes situācijā un uzklausot sabiedrības viedokli, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 9.aprīlī izsludina pirmo no četriem konkursiem par ziņu, informatīvi analītisko un pētniecisko raidījumu veidošanu un izplatīšanu komerciālajos nacionālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos.

Konkursa finansējums ir  500 000  eiro. Tā iezīmētais sadalījums, kurš gan var tikt mainīts, ņemot vērā projektu kvalitāti, ir 350 000 eiro komerciālajiem nacionālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas raida televīzijas programmas, un 150 000 eiro - komerciālajiem nacionālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas raida radio programmas.

Finansējumu veido daļa no 1 milj. eiro finansējuma, kas piešķirti NEPLP sabiedriskā pasūtījuma īstenošanai komerciālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos.

“Konkursa mērķis ir atbalstīt TV un radio auditorijās lielu popularitāti iemantojušo ziņu, informatīvi analītisko un pētniecisko raidījumu veidošanas turpināšanu, tādējādi nodrošinot, ka sabiedrība turpina saņemt daudzveidīgu un kvalitatīvu saturu, tai skaitā par Covid-19 krīzes pārvarēšanu. Ne mazāk būtiski ir  nodrošināt kvalitatīvas žurnālistikas pastāvēšanu un pieejamību, kā arī stiprināt satura veidotāju sociālas garantijas,” uzsver NEPLP loceklis Jānis Eglītis, norādot, ka atvērt konkursa pieteikumus un tos izvērtēt NEPLP plāno  jau nākamajā nedēļā, lai krīzes situācijā mediji pēc iespējas ātrāk saņemtu atbalstu savas darbības turpināšanai.

 

Lēmums sākt valsts atbalsta programmu tieši ar ziņu radījumiem paredzēta finansējuma sadali pieņemts, ņemot vēra NEPLP Sabiedriski konsultatīvās padomes ieteikumu, ka ārkārtējos apstākļos primāri jāatbalsta ziņu, informatīvais, pētnieciskais un izglītojošais saturs, kurš ir  visdārgākais, tāpēc arī šim mērķim nolemts virzīt lielāko daļu no piešķirtā finansējuma.

Nākamajā nedēļā paredzēts izsludināt līdzīgu konkursu par ziņu, informatīvi analītisko un pētniecisko raidījumu veidošanu un izplatīšanu komerciālajos reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos. Tajā paredzēts atbalstīt arī mazākumtautībām un diasporai paredzētu raidījumus

Tiks organizēti arī konkursi par atbalstu informatīvi izklaidējošiem, sporta un kultūras raidījumiem.

NEPLP uzsver, ka konkursa uzvarētāji tiks izraudzīti, ņemot vērā caurspīdīgus kritērijus, vērtējot  TV un radio raidījumu žurnālistikas kvalitāti, mērķauditorijas sasniedzamību un mediju uzņēmumu sociālo atbildību, kā arī reklāmas ieņēmumu krituma apmēru.

NEPLP ir neatkarīga institūcija, kurā lēmumi tiek pieņemti neatkarīgi no politiskas un ekonomiskas ietekmes. “Mūsu mērķis ir aizsargāt Latvijas informatīvo telpu, nodrošināt mediju vides daudzveidību un lai arī pēc krīzes beigām Latvijā saglabātos gan spēcīga ziņu žurnālistika, gan žurnālistika kopumā,” uzsver NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

NEPLP ir neatkarīga pilntiesīga autonoma institūcija, kas darbojas, pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu un pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā, kā arī uzrauga, lai to darbībā tiktu ievērota Latvijas Republikas Satversme.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI