DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Uguns nešķiro - deg arī jaunaudzes

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ugunsnedrošais laikposms Latvijas mežos vēl nav izsludināts, bet sausajā un saulainajā laikā konstatēti jau pirmie ugunsgrēki valsts mežos. Šogad AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekotajos mežos likvidēti 18 meža ugunsgrēki ar kopējo uguns skarto platību vairāk nekā 12 hektāri. Puse no degušās teritorijas ir tieši jaunaudzes – priežu un egļu stādījumi, kas mērķtiecīgi audzēti kvalitatīva meža iegūšanai nākamajām paaudzēm.

LVM Dienvidlatgales reģiona Nīcgales iecirknī 8. aprīlī izcēlās meža ugunsgrēks, kurā izdega 6 hektāri jaunā meža. Visbiežākie ugunsnelaimju izcelšanās iemesli saistīti ar cilvēku neuzmanīgu rīcību ar uguni, kā arī pērnās zāles dedzināšana.

“Atgādinām, ka mežā  strikti jāievēro ugunsdrošības prasības un aizliegta jebkāda atklātas liesmas veidošana ārpus speciāli ierīkotām ugunskura vietām. Atceramies, ka pašreiz mežā ir sauss un postošs meža ugunsgrēks var sākties pat no vismazākās dzirksteles,” skaidro LVM Meža aizsardzības un ugunsdzēsības vadītājs Edijs Leišavnieks.

LVM aicina mežā gājējus būt īpaši piesardzīgiem un uzmanīgiem un stingri ievērot noteiktās ugunsdrošības prasības, piemēram, nekurināt ugunskurus ārpus speciālajām ugunskura vietām, nemest mežā gruzdošus vai degošus sērkociņus, izsmēķus un citus priekšmetus, kā arī nepārvietoties ar motorizētiem transportlīdzekļiem ārpus ceļiem, jo tie var radīt postošu meža ugunsnelaimei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI