DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rīgas domes Komercdarbības nodrošinājuma pārvalde tiek nodota pilsētas izpilddirektoram

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 9.aprīlī, Rīgas domes pagaidu administrācija atbalstīja lēmumu reorganizēt Rīgas domes Īpašuma departamentu, nododot Rīgas pilsētas izpilddirektora pakļautībā Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldi, izveidojot to par pašvaldības Centrālās administrācijas struktūrvienību.

Reorganizācija veikta, lai mazinātu birokrātisko slogu un nodrošinātu efektīvāku pašvaldības kapitālsabiedrību pārvaldību. Ņemot vērā, ka viens no pārvaldes galvenajiem uzdevumiem ir sniegt kapitāldaļu turētājam visu nepieciešamo informāciju par kapitālsabiedrību darbu, tad šī reorganizācija ir pirmais solis, lai izveidotu vienotu kapitālsabiedrību pārvaldes kārtību.

Tuvākajā laikā ir plānots izveidot konsultatīvo padomi. Vadītāja amatam ir uzrunāts Andris Grafs, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidents, vadītājs Latvijā, kurš jau devis piekrišanu ieņemt minēto amatu. Tostarp plānots arī uzrunāt Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Ārvalstu investoru padomes pārstāvjus. Pirmais padomes uzdevums būtu izvērtēt Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes iekšējos noteikumus, kā arī strādāt pie citiem aktuāliem jautājumiem, kas ir būtiski labai pārvaldībai.

Lēmums stāsies spēkā no 23.aprīļa.

Komercdarbības nodrošinājuma pārvalde veic pašvaldībai piederošo kapitāla daļu vienotu pārvaldību un ar Rīgas domes lēmumu iegūtas pašvaldības līdzdalības biedrībās un nodibinājumos koordinēšanu.

Atgādinām, ka kopš šā gada 1.janvāra stājās spēkā izmaiņas Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā, kas nosaka, ka visu kapitālsabiedrību kapitāldaļu turētājs ir pilsētas izpilddirektors.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI