DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents interesējas par Liepājas, Daugavpils un Ogres pieredzi cīņā ar Covid-19

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidents Egils Levits sazinājās ar Liepājas, Daugavpils un Ogres pašvaldību vadītājiem un pārrunāja dažādus aktuālus jautājumus. Galvenais no tiem bija cīņa par koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanu.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnīts pastāstīja par pašvaldības darbu, lai palīdzētu skolēniem ar brīvpusdienām un nodrošinātu veco ļaužu aprūpi šajā situācijā. Tāpat Valsts prezidents tika informēts par dežurējošajiem četriem no 24 bērnudārziem, kas paredzēti medicīnas darbinieku, policistu un citu cilvēku bērniem, kad vecākiem jāturpina strādāt klātienē. J. Vilnītis atzina, ka Liepājas pilsētas pašvaldība jau ārkārtas situācijas pašā sākumā atbalstījusi uzņēmumu, kas jau pirms trim nedēļām sācis ražot aizsargmaskas; tās ir nopērkamas arī Liepājas veikalos. Liels izaicinājums Liepājai bija četru repatriantu prāmju uzņemšana, ar kuriem kopā atbrauca 600 cilvēku. Liepājas pilsētas pašvaldība organizēja šo repatriantu testēšanu un arī konvojēšanu uz mājām.

Arī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš informēja Valsts prezidentu par vīrusa apkarošanas pasākumiem Daugavpilī. Pašvaldība jau laikus, vēl pirms valdība par to lēma, veica preventīvus pasākumus, piemēram, slēdza publiskas vietas un bērnu rotaļlaukumus. Tāpat kā citviet arī Daugavpils pilsētas pašvaldība organizē brīvpusdienas skolēniem un sniedz atbalstu senioriem. E. Levits un A. Elksniņš pārrunāja arī Administratīvi teritoriālās reformas jautājumus.

Sazinoties ar Ogres novada domes priekšsēdētāju Egilu Helmani, Valsts prezidents tika iepazīstināts ar pašvaldības pasākumiem un palīdzību novada iedzīvotājiem krīzes pārvarēšanai. Tika apspriesta situācija Ogres slimnīcā, kur apmēram 30 mediķiem pēc saskarsmes ar pacientu, kurš izrādījies inficēts ar Covid-19 vīrusu, bija jādodas pašizolācijā. Šis gadījums atklāj, ka medicīniskās palīdzības sistēma vēl nav pietiekami droši organizēta, un domes priekšsēdētājs izteica cerība, ka tas drīzumā notiks. E. Helmanis sarunā pauda atbalstu Administratīvi teritoriālajai reformai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI