DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija turpina darbu sabiedrības drošībai, likumpārkāpumu novēršanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sakarā ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī, Valsts policija turpina strādāt paaugstinātas gatavības režīmā un veic preventīvus pasākumus, lai nodrošinātu valdības lēmuma izpildi attiecībā uz pulcēšanās aizliegumu un ierobežojumiem dažādās publiskās vietās. Likumsargi reaģē uz iedzīvotāju sniegto informāciju par personām, kuras, iespējams, neievēro pašizolāciju. Tāpat likumsargi patrulē un pārbauda atpūtas vietas, vienlaikus, izmantojot automašīnās iebūvētās sistēmas un skaļruņus, apziņojot par valstī noteiktajiem ierobežojumiem. Taču turpinās darbs arī pie uzsāktajiem kriminālprocesiem dažādās jomās – zādzības, laupīšanas, miesas bojājumu nodarīšanas, tāpat arī par noziegumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību, kā, piemēram, nelikumīgu narkotisko vielu apriti un ekonomiskajiem noziegumiem, kā, piemēram, akcīzes preču un tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti. Šā gada martā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu vairākos kriminālprocesos, par dažiem jau esam informējuši.

Izmeklēšana pabeigta kriminālprocesā, kur Liepājā tika aizturētas trīs personas uz aizdomu pamata par alkoholisko un tabakas izstrādājumu realizāciju lielos apmēros. Kriminālprocesā tika izņemtas 85 365 cigaretes jeb 4 268 cigarešu paciņas bez Latvijas Republikas akcīzes markām, 47 litri nelegālā alkohola, nauda – vairāk nekā divi tūkstoši eiro, divas automašīnas un citas mantas. Tika uzlikti aresti arī īpašumiem, kopumā to vērtība pārsniedz 90 tūkstošus eiro, kā arī tika arestēti naudas līdzekļi. Visi aizturētie ir liepājnieki, no kuriem divi jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā. Vienam no aizturētajiem uz izmeklēšanas laiku tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Tāpat izmeklēšana ir pabeigta kriminālprocesā par to, ka Ventspils pilsētā piecas personas nodarbojās ar psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu un realizēšanu. Kriminālprocesa ietvaros tika izņemts amfetamīns un elektroniskie svari, un tika aizturētas piecas personas, divām izmeklēšanā tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Četras no personām iepriekš jau bija nonākušas policijas redzeslokā.

Tāpat izmeklēšana pabeigta kriminālprocesā par to, ka pie kāda vīrieša Saldus novadā automašīnā tika konstatētas 40 tūkstoši cigaretes jeb 2 tūkstoši cigarešu paciņas bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Šajā kriminālprocesā tika izņemts arī transportlīdzeklis, ar kuru tika pārvadātas cigaretes.

Izmeklēšana pabeigta arī kriminālprocesā par to, ka Liepājā tika aizturēta kāda persona, pie kuras tika atrasts subutekss – tabletes, kas satur psihotropu vielu buprenorfīnu. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par psihotropo vielu neatļautu glabāšanu. Aizturētā persona ir liepājnieks, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziegumiem un iepriekš ticis arī sodīts. Vīrietim uz izmeklēšanas laiku tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Atgādinām, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē). Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī un vēl viena iespēja ir Valsts policijas mājaslapā (www.vp.gov.lv) atzīmēt kartē to vietu vai ailītē ierakstot precīzu adresi, kurā pēc jūsu informācijas notiek nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecība.

Pielikumā attēls ar Saldus novadā, automašīnā atrastajām cigaretēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI