DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tiesās bijušo VUGD darbinieku par kukuļdošanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Balvu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu bijušā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieka apsūdzībā par miesas bojājumu nodarīšanu un kukuļdošanu.

Saskaņā ar apsūdzību 2019. gada 28. jūlija vakarā Rugāju novadā apsūdzētais vīrietis kopā ar savu paziņu lietoja alkoholiskus izstrādājumus. Starp abiem vīriešiem izcēlās vairāki strīdi. Brīdī, kad cietušais bija izgājis ārā, apsūdzētais ar metāla stieni viņam iesita pa galvu un roku, nodarot vidēja smaguma miesas bojājumus.

Apsūdzība celta arī par kukuļdošanu, proti, 2019. gada decembrī persona tika aizturēta Rugāju novadā un viņam tika konstatēta gandrīz divu promiļu alkohola koncentrācija izelpā. Pats būdams valsts amatpersona, apsūdzētais Valsts policijas darbiniekiem no sākuma piedāvāja kukuli 3000 EUR, vēlāk 5000 EUR un 10 000 EUR vērtībā. Pēc tam persona tika aizturēta.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 126.panta pirmās daļas un Krimināllikuma 323. panta otrās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI