DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Daugavpilī cieta četri cilvēki

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2. aprīļa plkst. 6.30 līdz 3. aprīlim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 62 izsaukumus – 25 uz ugunsgrēku, tai skaitā septiņu kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 18.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies pazemes bunkurā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka 40 metru garā pazemes bunkurā deg atkritumi 4m2 platībā un izveidojies spēcīgs sadūmojums. Notikuma vietā cieta četri cilvēki, no kuriem vienu izglāba ugunsdzēsēji glābēji, bet trīs cilvēkus pirms VUGD ierašanās izglāba iedzīvotāji. Cietušie tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 20.02 ugunsgrēks tika likvidēts. VUGD pateicas trim iedzīvotājiem par drosmīgo un pašaizliedzīgo rīcību!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, loga rāmis, nojume, šķūnis, kravas automašīna, sadzīves mantas uz balkona, sodrēji ēku dūmvados, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, trīs gadījumos dārza mājas, galda lampas vads, elektrolīnijas balsts stabs, vieglā automašīna.

Vakar Kocēnu novadā ugunsdzēsēji glābēji no Gaujas izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Saistībā ar vēja radītajiem postījumiem vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama piecos gadījumos, lai novāktu bojātas konstrukcijas, kas apdraudēja iedzīvotājus, bet 18 gadījumos bija jānovāc vēja nolauztus kokus no ceļa braucamās daļas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI