DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Rosina palielināt pašvaldību iespējas aizņemties jaunu bērnudārzu būvniecībai paplašināšanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 31. martā, valdība izskatīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavotu informatīvo ziņojumu par pašvaldību aizņēmumiem jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecības vai esošas pirmsskolas izglītības iestādes paplašināšanas investīciju projektiem. Tajā piedāvāts palielināt pašvaldību 2020. gada aizņēmumu limitu par 7 miljoniem eiro jaunu bērnudārzu būvniecībai vai esošo paplašināšanai. Limita palielināšanas galvenais mērķis ir mazināt rindas uz vietām bērnudārzos.

Pašvaldību iesniegtos pieteikumus izvērtēs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Ir panākta vienošanās, ka prioritāri tiks atbalstīti augstas gatavības projekti.

Ņemot vērā jautājuma svarīgumu, FM piedāvā arī vidējā termiņā (2021. un 2022. gadā) ieplānot šim mērķim pašvaldību aizņēmumu palielinājumu 7 miljonu eiro apmērā ik gadu. Tāpat esam gatavi diskutēt arī par papildu finansējumu aizņēmumu veidā šim mērķim, ja redzēsim, ka pašvaldības iesniedz kvalitatīvus, ekonomiskus projektus par samērīgām izmaksām, kas spēj īsā laikā atrisināt rindu problēmu bērnudārzos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI