DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
3
3

Alūksnē darbu sāk Covid-19 analīžu pieņemšanas punkts

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 31. marta Alūksnē, Alūksnes novada vidusskolā, Kanaviņu ielā 14, darbu uzsāk SIA "Centrālā laboratorija" Covid-19 analīžu mobilais pieņemšanas punkts. Analīzes var nodot noteiktā laikā, tikai iepriekš piesakoties un ierodoties ar savu transportu.

Personai ar koronavīrusa simptomiem ir jāzvana pa Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta īpašo tālruni 8303. Speciālists viņu iztaujās, izvērtējot personas stāvokli, un, ja tas būs nepieciešams, reģistrēs valsts apmaksātu analīžu nodošanai. Informācija tālāk tiks nodota SIA "Centrālā laboratorija", pierakstot uz izmeklējumu. Tāpat par iespējām reģistrēties valsts apmaksātai analīžu nodošanai var interesēties, zvanot pa diennakts informatīvo tālruni Covid-19 jautājumiem 8345. Savukārt, ja simptomu nav, taču persona vēlas veikt analīzes, jāzvana "Centrālajai laboratorijai" pa tālruni 20033722 vai 20030006, vienojoties, kad jāierodas mobilajā punktā. Covid-19 maksas pārbaudes cena ir 80 EUR.

"Centrālajai laboratorijai" jāzvana arī tām personām, kam ir ģimenes ārsta norīkojums, jo, sākot no 30. marta, arī ģimenes ārsti pacientus ar elpceļu infekcijām var nosūtīt uz valsts apmaksātiem Covid-19 testiem, nolemts Veselības ministrijā. Dodoties gan uz maksas, gan bezmaksas pārbaudēm, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments. Analīžu pieņemšanas punkta darba laiks ir no pulksten 10:00 līdz 16:00.

Kārtība, kādā notiks analīžu ņemšana ir sekojoša – medicīnas personālam būs pieejams saraksts ar tiem, kuri veikuši pierakstu. Persona ierodoties analīžu ņemšanas punktā, tiks sagaidīta pie ieejas un pavadīta tālāk. Bez iepriekšējas pieteikšanās uz analīžu nodošanas punktiem doties nedrīkst. Durvju rokturi, sienas un citas virsmas tiks regulāri dezinficētas un personāls mainīs aizsargtērpus pēc katra pacienta. Pie pacientiem, kuriem nebūs iespējams ierasties ar savu automašīnu analīžu nodošanas punktā, ieradīsies Centrālās laboratorijas speciālisti, kas analīzes paņems dzīvesvietā. Nepieciešamības gadījumā analīzes būs iespējams nodot pacientam atrodoties savā automašīnā.

Izvēloties vietu analīžu pieņemšanas punkta ierīkošanai, attiecīgajai telpai jāatbilst virknei kritēriju. Iespējamās telpas šāda punkta ierīkošanai Alūksnē izvērtēja Alūksnes slimnīcas galvenā ārste Maruta Kauliņa un Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis. Alūksnes novada vidusskola atbilda visiem nepieciešamajiem kritērijiem.

- Aicinu skolēnu vecākus saglabāt mieru un rūpēties par to, lai šajā ārkārtas situācijā viņi spētu nodrošināt pilnvērtīgu mācību procesu iespēju robežās. Atgādinu, ka visā Latvijā mācību process šobrīd notiek attālināti, līdz ar to bērni nav apdraudēti. Tāpat aicinu uzticēties mediķiem un viņu darbam! – uzsver Alūksnes novada vidusskolas direktore Ilze Līviņa.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI