DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: jāapkopo pašvaldību labā prakse sabiedrības atbalstam krīzes situācijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidents Egils Levits sazinājās ar vairāku Latvijas pašvaldību vadītājiem, lai turpinātu apzināt situāciju un pašvaldību praksi Latvijas reģionos saistībā ar ārkārtas situāciju koronavīrusa Covid-19 ierobežošanai.

E. Levits sarunā ar Valmieras pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Baiku, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu un Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču pārrunāja pašvaldību praksi, sniedzot atbalstu sabiedrībai vīrusa ierobežošanas laikā. Pašvaldību vadītāji informēja par savu pašvaldību darbu gan saistībā ar atbalstu maznodrošinātajām un riska grupām, gan uzņēmumiem.

Valsts prezidents augsti novērtēja Valmieras pilsētas pašvaldības proaktīvo rīcību, vienuviet pašvaldības mājaslapā koncentrējot visu nepieciešamo informāciju, kas pašvaldības iedzīvotājiem jāzina par dažādām dzīves jomām saistībā ar ārkārtas situāciju un pieejamo atbalstu. Valsts prezidents pēc sarunas ir nācis ar priekšlikumu Latvijas Pašvaldību savienībai apkopot pašvaldību labo praksi un sniegt to kā iedvesmu citām pašvaldībām, lai pēc iespējas augstvērtīgāk palīdzētu katras konkrētās pašvaldības iedzīvotājiem.

E. Levits arī izsaka atzinību un pateicību visiem tiem reģionu uzņēmējiem, kuri aktīvi un radoši iesaistās, lai operatīvi saražotu sabiedrībai akūti nepieciešamās preces. Tāpat sarunā noskaidrojās: lai arī daudzi uzņēmumi atrodas dīkstāvē, reģionos ir tādi uzņēmumi, kur krīzes situācija ir radījusi nepieciešamību pieņemt jaunus darbiniekus un palielināt ražošanas apjomus, un ir jāpalīdz šiem uzņēmumiem izplatīt informāciju par pieejamajām jaunajām darba vietām.

Sarunā ar Valsts prezidentu pašvaldību vadītāji arī izteicās par nepieciešamību pēc ciešākas sadarbības starp Valsts policiju, pašvaldības policiju un pašvaldību, lai kopīgā darbā efektīvi palīdzētu ierobežot vīrusa izplatību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI