DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. martā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogale uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 27. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 14 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 10 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturētas divas meklēšanā esošas personas

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Krievijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1990. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas amatpersonām. Savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1983. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem

Silenes un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Baltkrievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Krievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu četrām personām – vienam Uzbekistānas, vienam Baltkrievijas, vienam Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim.

Sestdien, 28. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 14 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 10 robežpārkāpēji, tajā skaitā uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam. Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Baltkrievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu četrām personām – diviem Baltkrievijas, vienam Krievijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Svētdien, 29. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 18 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 12 robežpārkāpēji, tajā skaitā konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem. Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas ar kravas automašīnu un piekabi izceļojošs Kazahstānas pilsonis ar viltotām Bulgārijas Starptautisko transportlīdzekļu apdrošināšanas polisēm. Viltotie dokumenti izņemti.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu sešām personām – diviem Krievijas, diviem Baltkrievijas un diviem Latvijas pilsoņiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI