DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Brīvdienās Rīgas pašvaldības policija pastiprināti uzraudzīs publiskās vietas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes pagaidu administrācija uzdeva Rīgas pašvaldības policijai brīvdienās pastiprināti uzraudzīt populāras sabiedriskas vietas pilsētā, lai nepieļautu netīšu cilvēku pulcēšanos.

Lai izvairītos no vīrusa Covid-19 tālākas izplatības, administrācija un pašvaldības policija iedzīvotājus īpaši aicina izvairīties no pastaigām un sportiskām aktivitātēm plaši iecienītās vietās, piemēram, Lucavsalā, Mežaparkā, Vecāķos, Ķengaraga promenādē u.c. Ģimenēm ar bērniem lūgums nekādā gadījumā nedoties uz bērnu rotaļu laukumiem. Fiziskā distancēšanās šobrīd ir ļoti nozīmīga, un tā ir jāievēro arī siltos un saulainos laika apstākļos!

Lūgums rūpīgi izvērtēt savas brīvdienu gaitas un atgādinām, ka iedzīvotāju pienākums ir izvērtēt sabiedriskā transporta lietošanas nepieciešamību un izmantot to tikai būtiskos gadījumos. Ja iespējams, aicinām izvēlēties braucienu laikā, kad sabiedriskajā transportā ir vismazāk pasažieru. Īsu braucienu vietā pasažierus aicinām izmantot velosipēdus, doties ar kājām vai izmantot citus pārvietošanās veidus.

Dome mudina iedzīvotājus doties uz tirdzniecības vietām tikai nepieciešamības gadījumā, iepriekš sagatavojot iepirkšanās sarakstu un ievērojot divu metru distanci. “Pašvaldība darīs iespējami visu, lai nepieļautu vīrusa tālāku izplatību, bet tik pat nozīmīga ir katra cilvēka atbildība. Nedēļas nogalēs ir ļoti liels risks tam, ka daudzi cilvēki dažviet pulcēsies netīšām. Aicinu ik vienu izplānot savas gaitas un pārdomāt brīvā laika pavadīšanas veidus, arī tad, ja tas prasa pakārtošanos,” sacīja pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics.

Jautājumus par saslimšanu ar Covid-19, profilaksi, pašizolāciju un karantīnu iespējams uzdot Slimību profilakses kontroles centram – 67387661. Savukārt analīžu veikšanai pacientiem ar viegliem saslimšanas simptomiem jāzvana uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta tālruni 8303. Ja saslimšanas simptomi ir smagi, jāzvana uz tālruni 113.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI