DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

Liela interese par LTV un LR Covid-19 veltītā satura izvietošanu komercmedijos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP)  saņem daudzus komercmediju lūgumus ļaut to TV un radio programmās izvietot sabiedrisko mediju ziņu un analītisko saturu, lai tādējādi  maksimāli liels skaits Latvijas iedzīvotāju skaits būtu informēti par Covid 19 vīrusu un pandēmijas ierobežošanas pasākumiem. 

Jāatgādina, ka kopš vakardienas NEPLP ir tiesības sabiedrisko mediju raidījumus nodot bezatlīdzības lietošanā citiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem uz ārkārtējas situācijas periodu.

„Ir būtiski nodrošināt iespējami plašu Latvijas iedzīvotāju, ieskaitot mazākumtautību, apziņošanu un informēšanu, nodrošinot aktuālas, patiesas un nesagrozītas informācijas pieejamību saistībā ar Covid-19 vīrusa radīto krīzi. Gan LTV, gan LR ziņas un informatīvie radījumi,  kas tiek veidoti sabiedriskā pasūtījuma ietvaros, krīzes apstākļos spēj informāciju sniegt  viss ātrāk un viss kvalitatīvāk,” skaidro NEPLP loceklis Jānis Eglītis.

To, ka sabiedrības apziņošanai par nepieciešamību distancēties, ir jābūt maksimāli plašai, uzsvēris arī Latvijas galvenais infektologs Uga Dumpis.

Pēc komercmediju pieprasījuma, šobrīd NEPLP ir sniedzis atļauju sabiedrisko mediju satura lietošanai jau 7 komerciālajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas vēlas pārraidīt  LTV un LR ziņas un informatīvos raidījumus latviešu valodā un LTV7 un LR4 ziņas un informatīvos  radījumus mazākumtautību valodās. 

Uz šo brīdi tiesības ir piešķirtas SIA DAUTKOM TV, SIA Divu krastu radio, SIA Ef-Ei, SIA Pirmais Baltijas Kanāls, SIA Rēzeknes Radio. Rīga TV24 un Re:TV ir piešķirtas tiesības uz LR ziņu un informatīvo saturu, kas veidots multimediāli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI