DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Rīgas pagaidu administrācija ar SPKC pārrunā epidemioloģiskos standartu piemērošanu pilsētā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 26.martā, Rīgas domes pagaidu administrācija attālinātā veidā tiešsaistē ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) direktori Ivetu Gavari pārrunāja Rīgas pašvaldības un īpaši - sabiedriskā transporta turpmāko darbību ārkārtējas situācijas laikā, lai mazinātu vīrusa Covid-19 tālāko izplatību. Abas puses cieši sadarbojas, un kā līdz šim, tā arī turpmāk SPKC piedalīsies pašvaldības Krīzes vadības komisijas sēdēs.

Ņemot vērā, ka epidēmija sasniegusi otro attīstības posmu un vīruss izplatās sabiedrībā ar neizsekojamu transmisiju, SPKC dalījās ar ieteikumiem, lai turpmākie pašvaldības ierobežojumi vislabāk atbilstu jaunajai epidemioloģiskai situācijai.

Kā ziņots, iepriekš pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics ir uzdevis pilsētas izpilddirektoram Jurim Radzevičam un pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" valdei nekavējoties nodrošināt piemērotu sabiedriskā transporta kustību atbilstoši epidemioloģiskai situācijai valstī. Izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā tiks veiktas saskaņā ar SPKC ekspertu ieteikumiem.

Rīgas dome aicina arī iedzīvotājus sekot SPKC ieteikumiem un ikdienas paradumos iekļaut biežu roku mazgāšanu, izvairīšanos no acu, deguna un mutes aiztikšanas ar nemazgātām rokām, regulāru telpu vēdināšanu, bieži lietojamo virsmu mazgāšanu un dezinficēšanu. Aicinām ļoti atbildīgi izturēsies pret aizliegumiem, mazināt sociālo kontaktēšanos un izvērtēt nepieciešamību lietot sabiedrisko transportu un doties publiskās vietās.

Ar visiem pašvaldības ierobežojumiem iespējams iepazīties šeit. Tāpat rīdziniekiem ir iespēja uzdot jautājumus, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80000800. Jautājumus par saslimšanu ar Covid-19, profilaksi, pašizolāciju un karantīnu iespējams uzdot Slimību profilakses kontroles centram - 67387661. Savukārt analīžu veikšanai pacientiem ar viegliem saslimšanas simptomiem jāzvana uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta tālruni 8303. Ja saslimšanas simptomi ir smagi, jāzvana uz tālruni 113.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI