DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkos Jūrmalā un Zilupes novadā gāja bojā divi cilvēki

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 24. marta plkst. 6.30 līdz 25. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 70 izsaukumus – 53 uz ugunsgrēku, tai skaitā 34 kūlas ugunsgrēku, dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 17.26 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur dega dārza māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dārza māja 20m2 platībā un kūla 15m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, zem būves gruvešiem tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst. 20.40 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 9.12 VUGD steidzās uz izsaukumu uz Zilupes novadu, kur saskaņa ar sākotnējo informāciju ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāva koka dzīvojamā māja pilnā 90m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst. 12.12 ugunsgrēks tika likvidēts.

Neraugoties uz pavasara iestāšanos, joprojām ir nepieciešams apsildīt mājokļus. VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību, izmantojot apkures ierīces un iekārtas! Piemēram, traģiskajā nelaimes gadījumā Zilupes novadā, krāsns iekurināšanai, iespējams, tika izmantots benzīns, kā rezultātā izcēlās ugunsgrēks.

Vakar plkst. 15.12 VUGD saņēma uz izsaukumu Grobiņas novadā, kur dega traktors. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka bija degusi traktora šasija un piekabe 3m2 platībā, kas tika nodzēsta pirms VUGD ierašanās, un dega zaru kaudze 4m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji nodzēsa degošo zaru kaudzi, un plkst. 16.00 ugunsgrēks tika likvidēts.

Joprojām turpina palielināties kūlas ugunsgrēku skaits. Aizvadītajā diennaktī dzēsti 34 kūlas ugunsgrēki un šogad kopumā saņemti 169 izsaukumi uz pērnās zāles ugunsgrēkiem. Pērn tika novērota tendence, ka līdz ar kūlu nodeg ievērojams skaits ēku un būvju. Arī šogad šī tendence turpinās, piemēram, Daugavpils novada Biķernieku pagastā, kur vakar dega kūla 5 hektāru platībā, nodega arī neapsaimniekota dzīvojamā māja 70m2 platībā. VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI