DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“Rīgas satiksme” nepārtraukti monitorē pasažieru plūsmas sabiedriskajā transportā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Rīgas satiksme” nepārtraukti monitorē un seko līdzi sabiedriskā transporta piepildījumu un pasažieru plūsmām. Novērojumi liecina, ka pilnāks sabiedriskais transports bija vērojams atsevišķos reisos 21. martā, kad stājās spēkā izmaiņas sabiedriskā transporta kustības grafikos. Lai to novērstu, transporta plūsma tika piekoriģēta atbilstoši situācijai.

Pasažieru un reisu skaits 21. martā

Šorīt sabiedriskā transporta piepildījuma novērojumi tika veikti vairāk nekā 10 vietās Rīgā, kur tika iesaistīti aptuveni 20 “Rīgas satiksmes” darbinieki. Tāpat informāciju par salona piepildījumu sniedz gan sabiedriskā transporta līdzekļu vadītāji, gan dispečeri. Informācija ienāk arī no reģistrētajiem braucieniem un citiem tehniskajiem līdzekļiem, kas izvietoti sabiedriskajā transportā. Sabiedriskā transporta plūsmas monitoringā no šodienas piedalās ar biļešu kontrolieri.

Lai mazinātu vīrusa COVID 19 izplatības risku, nepieciešama ikviena cilvēka iesaiste, tāpēc svarīgi, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk sociāli kontaktētos un izmantotu sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā tikai tad, ja tas patiešām nepieciešams. Arī sabiedrībai ir jāizvērtē un jāmaina savi paradumi.

“Rīgas satiksme” saka paldies ikvienam, kurš ievēro Latvijā noteikto ārkārtējo situāciju un pārvietojās pēc iespējas mazāk. Tāpat sakām lielu paldies visiem un īpaši medicīnas darbiniekiem, kuri pašaizliedzīgi strādā, lai mazinātu vīrusa tālāko izplatību, kā arī saviem darbiniekiem, kuri ikdienu godprātīgi turpina pildīt savus pienākumus un nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI