DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
2
2

Atbildīga pastaiga dabā - vēlama, piesardzība - obligāta

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ievērojot valstī noteiktos ārkārtējās situācijas ierobežojumus attiecībā uz cilvēku pārvietošanos un pulcēšanos, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina doties nesteidzīgā pastaigā mežā, izvēloties vēl neiepazītus tūrisma galamērķus, kur atklāt pavasara tuvošanos. Iecienītākajos LVM tūrisma objektos, skatu torņos, bunkuros, pastaigu takās mežos un purvos, skatu platformās un atpūtas vietās jāievēro valstī noteiktie piesardzības pasākumi.

Lai izvairītos no lielu cilvēku skaita iecienītākajās atpūtas vietās, aicinām atklāt vēl nevienam nezināmas takas un apmeklēt nomaļākus tūrisma objektus LVM apsaimniekotajā teritorijā. Vairāk nekā 350 labiekārtotas atpūtas vietas atrodamas LVM GEO lietotnē, kas neļaus arī apmaldīties. Turklāt šādu nomaļāku maršrutu izvēle var kļūt par jaunu ģimenes tradīciju brīvdienās, meklējot pavasara vēstnešus un skaistās meža ainavas. Aicinām ar dabā atrastajiem retumiem dalīties savos sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #paliecmājās.

Lai baudītu dabas skaistumu mājās, piedāvājam #paliecmājās aktivitāti: vērot purvā notiekošo “dabas seriālu” ar tiešsaistes kameru starpniecību un sekot līdzi notikumiem divās mazo ērgļu ligzdās un vienā klinšu ērgļu ligzdā, kur Spilve un Virsis ir bieži redzami un novērojami.

 SKATĪTIES TIEŠRAIDI 

Šobrīd “Covid-19” vīrusa pandēmija neapdraud LVM pamatdarbību – ilgtspējīgi apsaimniekot valstij piederošos mežus, nodrošināt koksnes plūsmu un zemes dzīļu resursus Latvijas tautsaimniecībai, audzēt kvalitatīvus stādus meža atjaunošanai, kā arī nodrošināt meža aizsardzību.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI