DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ādažu poligonā notiks Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona karavīru apmācība

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

21. un 22. martā Ādažu poligonā notiks Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona M109 artilērijas rotas karavīru apmācība ar pašgājējhaubicēm M109, lai trenētu  savstarpējo sadarbību un pilnveidotu netiešās uguns atbalsta spēju.

Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons ir profesionālā dienesta karavīru vienība, kas sniedz iespēju Latvijas pilsoņiem apgūt karavīra profesiju ar turpmāko dienesta vietu Lūznavā vai Daugavpilī. Arī Vidzemē tiek veidotas profesionālā dienesta apakšvienības Zemessardzes sastāvā, lai stiprinātu Nacionālo bruņoto spēku reaģēšanas spējas un veicinātu efektīvu un visaptverošu Valsts aizsardzības uzdevumu izpildi. Artilērijas baterijas lieluma apakšvienība ar M109A pašgājējhaubicēm un vairāk nekā 100 karavīriem tiks izvietota Valmierā, Zemessardzes 22. kājnieku bataljona teritorijā, lai nodrošinātu artilērijas atbalstu manevra vienību operācijām un stiprinātu uguns atbalsta spēju. Savukārt Kaujas atbalsta rota ar prettanku spēju un pretgaisa aizsardzības spēju vairāk nekā 150 karavīru sastāvā tiks izvietota Gulbenes novada Stāmerienā.

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardze dod iespēju pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību un aizsardzību. Zemessardze ir izaicinājums ikvienam pilnveidot sevi, iegūstot jaunas zināšanas, organizēti un saturīgi pavadīt brīvo laiku.

Zemessardzē uzņem 18 līdz 55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu. Uz kandidātiem attiecas vairāki citi ierobežojumi, ar kuriem var iepazīties Zemessardzes mājaslapā sadaļā Prasības uzņemšanai. Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, interesenti ir aicināti zvanīt uz Zemessardzes vienoto diennakts tālruņa numuru 1811. Vairāk par dienestu Zemessardzē un bataljonu kontaktinformāciju iespējams noskaidrot Zemessardzes mājaslapā: www. https://www.zs.mil.lv/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI