DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Linkaits: transporta sektoram izšķiroši svarīga ir koordinēta Eiropas Savienības rīcība

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas transporta sektoram ir nepieciešama Eiropas Savienības koordinēta  pieeja un regulāra informācijas apmaiņa. Nozare strādā ārkārtējas situācijas apstākļos, virkne dalībvalstu pieņem atkāpes no regulējuma par transportlīdzekļu vadīšanas un atpūtas laiku. Latvijas pozīcija ir skaidra: atkāpes būtu jānosaka vienoti Eiropas Savienības līmenī, lai atvieglotu darbu kravu pārvadātājiem.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits šodien,  18. martā, piedalījās neformālajā augsta līmeņa Eiropas Savienības Transporta ministriju videokonferencē, kurā atgādināja, ka transporta sektoram pašlaik svarīgs uzdevums ir nodrošināt operatīvu kravu plūsmu pāri robežām, kas iedzīvotājiem ir slēgtas.

Īpaši būtiski ir nodrošināt kravu pārvadājumu nepārtrauktību pārtikas un medicīnas precēm. “Diemžēl situācija uz Polijas robežas ir kritiska, un ir nepieciešams nekavējoties rīkoties, lai, ievērojot nepieciešamos piesardzības pasākumus, kravu kustība notiktu,” videokonferencē uzsvēra Tālis Linkaits.

Transporta ministri videokonferencē uzsvēra, ka vīrusa izraisītā globālā ekonomiskā krīze būtiski ietekmēs visu transporta sektoru, bet jo īpaši aviāciju. Satiksmes ministrs informēja kolēģus, ka ārkārtējās situācijas dēļ Latvijā atcelti visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi un iespējami ir tikai izņēmuma reisi Latvijas valstspiederīgo repatriācijai no citām valstīm. Tāpat zem jautājuma zīmes ir nozīmīgākie investīciju un attīstības projekti aviācijas nozarē Latvijā. “Ir nepieciešami līdzvērtīgi konkurences apstākļi, kā dalībvalstis mazina darbinieku atlaišanas aviosabiedrībās. Līdz ar to Latvija aicina Eiropas Komisiju rast līdzekļus un risinājumus, lai visas ES valstis varētu sniegt līdzvērtīgu atbalstu aviācijas sektoram – gan savā valstī reģistrētajām aviokompānijā, gan lidostām un saistītajiem uzņēmumiem, kur tas nepieciešams,” teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

EK Transporta komisāre Adina Veleana videokonferencē solīja aktīvu rīcību, lai paustu atbalstu dalībvalstīm, tai skaitā informācijas apmaiņā, bet pats galvenais ir nodrošināt ES iekšējā tirgus funkcionēšanu: kravu pārvadājumiem ir jānotiek netraucēti un valstīm ir jānosaka speciāli koridori kravu plūsmai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI