DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Dzīvesvietas deklarāciju ārkārtas situācijas laikā neatliekamos gadījumos iedzīvotāji varēs veikt klātienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai ierobežotu koronavīrusa slimības Covid-19 izplatību, ir mainīta klātienes dzīvesvietas deklarēšanas kārtība. Dzīvesvietas deklarāciju iesniegt klātienē varēs  Dzirciema ielā 28, Rīgā, tikai neatliekamos gadījumos pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot pa Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra bezmaksas informatīvo tālruņa numuru 80000800.

Pakalpojumu “Dzīvesvietas deklarācijas iesniegšana” var saņemt attālināti valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv, e-pakalpojums “Dzīvesvietas deklarācijas iesniegšana”.

Ja nepastāv iespēja dzīvesvietas deklarāciju iesniegt elektroniski un ir kritiska situācija, kad dzīvesvietas deklarācijas iesniegšanu nevar atlikt, klientam, piezvanot uz Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra bezmaksas informatīvo tālruņa numuru 80000800 tiks izvērtēta deklarēšanās pakalpojuma nepieciešamība un steidzamība, un tikai tad tiks veikts pieraksts uz klātienes apmeklējumu.

Lūdzam būt atbildīgiem un izvērtēt, vai ārkārtējās situācijas laikā ir  nepieciešams neatliekami saņemt deklarēšanās pakalpojumu klātienē!

Pakalpojuma saņemšanai lūdzam savlaicīgi sagatavot nepieciešamos dokumentus:

  1. Personu apliecinošs dokuments;
  2. Dzimšanas apliecība, ja deklarē nepilngadīga bērna dzīvesvietu un citi dokumenti, kuri apliecina dzīvesvietas deklarētāja likumiskā pārstāvja tiesības rīkoties attiecīgās personas vārdā,  pilnvarotajai personai - notariāli apliecināta pilnvara;
  3. Dokuments, kas apliecina valsts nodevas nomaksu (lai saņemtu valsts nodevas samaksas atvieglojumus, uzrāda attiecīgo statusu vai faktu apliecinošu dokumentu).

Maksu par pakalpojumu ar karti klātienē iespējams apmaksāt ar Master Card, VISA, VISA Electron, Maestro norēķinu kartēm. Nav iespējams norēķināties skaidrā naudā un ar American Express kredītkartēm.

Piesardzības pasākumi pirms pakalpojuma sniegšanas klientam:

  • tiks lūgs apliecinājums, ka klients nav atgriezies no Covid-19 infekcijas skartajām teritorijām vai nav bijis kontaktā ar šādām personām.
  • tiks veikts attālināts temperatūras mērījums;
  • telpās būs pieejams roku dezinficēšanas līdzeklis pirms un pēc pakalpojuma saņemšanas.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI