DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Tiesai nodod krimināllietu valsts amatpersonas apsūdzībā par kukuļa pieprasīšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 12.martā Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors ir pieņēmis lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai pret divām personām – valsts amatpersonu, kas ieņem atbildīgu stāvokli, un vienu privātpersonu.

Valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu stāvokli, apsūdzēta par kukuļa 10 000 EUR pieprasīšanu, t.i., noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 320.panta ceturtajā daļā, kā arī nelikumīgu munīcijas glabāšanu, t.i., noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 233.panta otrajā daļā.

Privātpersona apsūdzēta par kukuļa 10 000 EUR apmērā apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas, t.i., par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 323.panta pirmajā daļā.

Šī kriminālprocesa ietvaros uzsākts arī process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu pret vienu juridisku personu.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI