DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

PMLP samazina klātienē sniegto pakalpojumu klāstu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, lai samazinātu koronvīrusa “COVID-19” izplatību, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) no šī gada 17. marta līdz 14. aprīlim pārtrauks uzturēšanās atļauju un vīzu pieteikumu pakalpojumu sniegšanu klātienē. Dokumenti uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai vai reģistrēšanai iesniedzami tikai elektroniski, apstiprinot pieteikumu un pievienotos dokumentus ar drošu elektronisko parakstu vai nosūtot pa pastu.

Šāds lēmums pieņemts, lai samazinātu turpmāku vīrusa izplatīšanos. Jāņem vērā, ka daudzi mūsu klienti ir ignorējuši valstī izsludinātās ārkārtas situācijas drošības prasības, tajā skaitā 14 dienu karantīnu pēc atgriešanās no vīrusa skartajām valstīm, tādējādi apdraudot ne tikai PMLP klientu apkalpotāju drošību un citus klientus, bet Latvijas sabiedrību kopumā.

Pēc PMLP rīcībā esošās informācijas, nodaļas apmeklējuši gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārzemnieki, kuri nesen atbraukuši no Vācijas, Lielbritānijas, Krievijas, Itālijas un citām valstīm. Šajā sakarā Pārvalde vēlreiz aicina savus klientus būt atbildīgiem un izvērtēt, vai šajā laikā ir vitāli nepieciešami PMLP sniegtie pakalpojumi.

Jautājumos, kuri saistīt ar uzturēšanās atļaujām un vīzām, PMLP aicina sazināties ar Pārvaldes teritoriālajām nodaļām, vai izmantot PMLP informatīvo tālruni: +371 67209400, vai sazināties pa e-pastu mn@omlp.gov.lv.

Elektroniskai saziņai ar PMLP iedzīvotāji ir aicināti lietot oficiālo elektronisko adresi (e-Adrese) vai sūtīt elektroniski parakstītu iesniegumu uz e-pastu pmlp@pmlp.gov.lv, kā arī izmantot www.latvija.lv e-pakalpojumu “Iesniegums iestādei”.

PMLP informē, ka iestādes oficiālajā tīmekļvietnē www.pmlp.gov.lv tiks publicēta svarīga informācija par sniegto pakalpojumu pieejamības iespējām steidzamos un neatliekamos gadījumos.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI