DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs Baltijas un Vācijas ārlietu ministru sanāksmē pārrunā pilsoņu atgriešanās iespējas saistībā ar jaunajiem ceļošanas ierobežojumus cīņā ar Covid-19

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 17. martā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs videokonferencē ar Igaunijas, Lietuvas un Vācijas kolēģiem pārrunāja aktualitātes saistībā ar koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanu, akcentējot nepieciešamību ciešāk koordinēt vienotu Eiropas Savienības rīcību.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izteica pateicību Vācijas pusei par atbalstu, meklējot risinājumus krīzei uz Polijas-Vācijas robežas. Prioritāte ir atbrīvot tranzīta koridorus, nodrošinot iespēju cilvēkiem atgriezties mītnes zemēs, kā arī nodrošinot kravu transporta brīvu plūsmu. Ministri bija vienisprātis, ka jāveicina vienota koordinēta Eiropas Savienības atbilde jaunajiem izaicinājumiem, lai novērstu medicīnas preču deficītu, brīvu kravu kustību un nodrošinātu humāno tranzītu, lai cilvēki varētu atgriezties dzimtenē.

Sarunu turpinājumā ārlietu ministri pārrunāja arī situāciju Sīrijā un Turcijā, norādot, ka būtiski turpināt sniegt humāno palīdzību bēgļiem un turpināt dialogu, risinot problēmas gan pašā Sīrijā, gan to radīto bēgļu plūsmas.

Iepriekšējā 3+1 Baltijas un Vācijas ārlietu ministru tikšanās notika 2019. gada 21. maijā Hamburgā, Vācijā. Šāds ārlietu ministru sanāksmju formāts notiek jau 25 gadus kopš 1994. gada.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI