DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Atvieglo iespējas mazumtirdzniecības uzņēmumiem labdarībai ziedot dzīvnieku izcelsmes pārtiku

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 17. martā, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas priekšlikumu atvieglot mazumtirdzniecības uzņēmumiem iespēju ziedot labdarībai dzīvnieku izcelsmes pārtiku, piemēram, gaļu un gaļas produktus, zivis, piena produktus, olas labdarības organizācijām. To paredz Ministru kabineta noteikumi “Prasības mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas piegādā mājputnu olas vai ziedo dzīvnieku izcelsmes pārtiku”.

Kā zināms, pārtikas izšķērdēšanas samazināšanas pasākumi ir viena no Latvijas un Eiropas Savienības aktualitātēm. Lai samazinātu pārtikas izšķērdēšanu un atvieglotu pārtikas ziedošanu, jaunie noteikumi ļauj mazumtirdzniecības uzņēmumiem bez uzņēmuma atzīšanas ziedot dzīvnieku izcelsmes pārtiku. Dzīvnieku izcelsmes pārtiku, kas paredzēta ziedošanai, no mazumtirdzniecības uzņēmumiem varēs saņemt tikai  labdarības organizācijas – biedrības un nodibinājumi, kā arī reliģiskās organizācijas un to iestādes, kas nodarbojas ar labdarību un ir  reģistrētas Pārtikas un veterinārajā dienestā kā pārtikas aprites uzņēmumi.

Tāpat arī noteikumi ļauj mazumtirdzniecības uzņēmumiem mājputnu olas, sākot ar 22. dienu pēc to izdēšanas līdz derīguma termiņa „ieteicams līdz....“ beigām piegādāt citiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas var nodrošināt olu termisku apstrādi.

Prasības mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas piegādā mājputnu olas vai ziedo dzīvnieku izcelsmes pārtiku” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas vēstnesis”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI