DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

EP budžeta komiteja ir gatava pieņemt ierosinājumus kornavīrusa ietekmes mazināšanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Budžeta komitejas priekšsēdētājs un koordinatori atzinīgi vērtē Komisijas izziņotos pasākumus, lai risinātu koronavīrusa izraisīto krīzi, bet kritizē ieceri tos finansēt, pārdalot līdzekļus.

“Koronavīrusa (COVID-19) pandēmija radījusi ārkārtas stāvokli visā pasaulē, un tas rada papildus slodzi mūsu veselības aprūpes sistēmām un spiedienu uzņēmumiem. Mēs uzskatām, ka Eiropai šajā grūtaja brīdī jārīkojas kopīgi un jāparāda suolidaritāte”, piektdien teica EP budžeta komitejas deputāti.

“Mēs atzinīgi vērtējam Eiropas Komisijas piektdienas, 13. marta, paziņojumu par kohēzijas politikā pieejamo līdzekļu novirzīšanu, lai palielināt finansējumu veselības sistēmām, kā arī mazajiem un vidējiem uzņēmumiem un skartajiem darba tirgiem. Tomēr šie pasākumi nav pietiekami, jo piedāvā dalībvalstīm jau tāpat pieejamos līdzekļus vienkārši novirzīt citam mērķim.

Mēs uzskatām, ka šajā situācijā dalībvalstīm jābūt gatavām piešķirt papildus līdzekļus, lai palīdzētu mazināt COVID-19 pandēmijas negatīvo ietekmi. Tāpēc Budžeta komiteja, papildus pasākumiem, kas izziņoti 13. martā, mudina Komisiju piesaistīt jaunus piešķīrumus, kas pieejami 2020. gada budžetā, izmantojot elastīguma instrumentus.”

“Pašlaik ietekme uz mūsu ekonomiku ir reāla. Budžeta komiteja ir gatava ātri apstrādāt visas ierosinātās iniciatīvas budžeta jomā, kas vajadzīgas, lai mazinātu negatīvo ietekmi uz mūsu veselības sistēmām, ekonomiku un ES iedzīvotājiem”, piebilda EP budžeta komitejas deputāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI