DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pārrobežu pasta sūtījumu piegāde – ierobežota un kavēta

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saistībā ar Ministru kabineta ārkārtas sēdē pieņemto lēmumu no 2020.gada 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus koronavīrusa Covid-19 ierobežošanas pasākumu dēļ būtiski tiks ierobežota un/vai kavēta pasta sūtījumu apmaiņa ar ārvalstīm. Sūtījumus piegādei uz ārvalstīm Latvijas Pasts turpina pieņemt: tie tiks uzglabāti uzņēmuma šķirošanas kompleksā un izsūtīti adresātiem, tiklīdz būs tāda iespēja. Vienlaikus Latvijas Pasts aktīvi meklē alternatīvas iespējas pārrobežu pasta sūtījumu piegādei.

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtas stāvokli un Ministru kabineta ārkārtas sēdē pieņemto lēmumu no 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus koronavīrusa Covid-19 ierobežošanas pasākumu dēļ būtiski tiks ierobežota un/vai kavēta pasta sūtījumu apmaiņa ar ārvalstīm. To nosaka fakts, ka lielākā daļa starptautisko pasta sūtījumu tiek piegādāti ar pasažieru lidmašīnām. Patlaban sūtījumi nosūtīšanai uz ārvalstīm pasta nodaļās tiek pieņemti, taču jārēķinās, ka to piegāde tiks kavēta. Visi sūtījumi tiks uzglabāti Latvijas Pasta šķirošanas kompleksā un izsūtīti uz ārvalstīm, tiklīdz tas būs iespējams.

Vienlaikus Latvijas Pasts aktīvi meklē alternatīvas iespējas maksimāli daudz pārrobežu sūtījumu piegādei saņēmējiem arī uz citām valstīm. 

Pārrobežu pasta sūtījumu piegāde ar ārvalstīm būs ierobežota un kavēta vismaz līdz patlaban noteiktajam ārkārtas stāvokļa gala termiņam – 14.aprīlim, ja nebūs papildu izmaiņu un ierobežojumu.

Ja tiks noteikti papildu ierobežojumi, Latvijas Pasts nekavējoties informēs par turpmākajām darbībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI