DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Izmaiņas Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas darbā ārkārtas situācijas laikā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju koronavīrusa un tā izraisītās slimības Covid-19 dēļ, Labklājības ministrijas padotības iestādes līdz 14. aprīlim visā Latvijā pārtrauc klientu apkalpošanu klātienē un atceļ visus ieplānotos publiskos pasākumus.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) šajā laikā neveiks pārbaudes, bet iespējamās sūdzības par bērnu tiesību pārkāpumiem aicina sniegt elektroniski vai pa tālruni. Uzticības tālrunis 116111 turpinās darbu ierastajā režīmā visu diennakti katru dienu.

Informāciju par turpmāko kārtību Apliecību sociālo garantiju nodrošināšanai bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās saņemšanai VBTAI precizēs pirmdien, 16. martā.

Visiem klientiem iespēju robežās tiks nodrošināta iespēja atstāt papīra formā dokumentus iestādē drošā vietā, lai varētu nodrošināt nepieciešamos pakalpojumus. Citu iestādes funkciju izpilde tiks turpināta līdz turpmākiem rīkojumiem.

Norādītajā laika periodā nenotiks iepriekš plānotie labklājības nozares semināri, dažāda veida plašākā lokā plānotās sanāksmes un tikšanās u.c. publiskās aktivitātes.

Sīkāka informācija, kā arī nepieciešamie tālruņa numuri un elektroniskā pasta adreses ir atrodamas iestāžu mājaslapās.

Aicinām iedzīvotājus izmantot nozaru iestāžu pakalpojumus elektroniskajā vidē caur portālu latvija.lv.

Tāpat aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai un valstī noteiktajiem piesardzības pasākumiem.

Saistībā ar ārkārtas situācijas ieviešanu valstī un lēmumu uz laiku pārtraukt mācību procesa norisi klātienē visās izglītības iestādēs, mācības nodrošinot attālināti, atgādinām, ka Bērnu tiesību aizsardzības likuma 24. panta 6. daļa nosaka: vecāku pienākums ir neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecumam bez pieaugušo vai personu, ne jaunāku par 13 gadiem, klātbūtnes.

Lai šajā situācijā iespējami labi gādātu par bērnu drošību un labklājību, VBTAI lūdz bērnu vecākus vai likumiskos pārstāvjus rūpīgi izvērtēt katru konkrēto situāciju un atbildīgi pieņemt lēmumus bērna vislabākajās interesēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI