DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents atzinīgi novērtē jauno uzņēmēju modernos un drosmīgos projektus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

13. martā Valsts prezidents Egils Levits, tiekoties ar Liepājas domes un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) vadību, apspriedās par Liepājas attīstību gan saistībā ar plānoto Administratīvi teritoriālo reformu, gan ostas un pilsētas attīstības mijiedarbību.. 

Tāpat tika runāts par kultūras un tūrisma nozares nākotnes ambīciju, vides pieejamības un ilgtspējas veicināšanu pilsētā.

Savukārt, apmeklējot Liepājas Universitāti, Valsts prezidents ar interesi uzklausīja universitātes skatījumu uz plānoto augstākās izglītības reformu. E. Levits uzsvēra, ka reformai ir vēl jāizstrādā detalizācija. Mērķis ir skaidrs – izglītības kvalitāte, taču ir svarīga universitāšu tipoloģija, reģionālo nepieciešamību apzināšana, nodrošinot zinātnes un reģiona uzņēmējdarbības sadarbību un zinātnes pārnesi uz dažādām uzņēmējdarbības nozarēm.

Valsts prezidents tika iepazīstināts arī ar Liepājas ostas darbību un Liepājas SEZ attīstības plāniem.

Tiekoties ar Liepājas Biznesa inkubatora (LBI) pārstāvjiem, E. Levits atzinīgi novērtēja jauno uzņēmēju degsmi un modernos projektus, iesaistoties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras LBI pirmsinkubācijas un inkubācijas programmās. Šobrīd inkubatorā iesaistīti 20 jaunie uzņēmumi, kas strādā dizaina, gudrā tekstila, IKT, enerģētikas, ilgtspējas, viesmīlības un sociālajā jomā. Visi LBI darbinieki ir remigranti un arī iesaistās remigrācijas programmā.

Valsts prezidents arī izrādīja interesi par “Liepaja TechGirls” kopienu, kas iesaista visa vecuma sievietes interneta tehnoloģiju pasaulē un programmēšanā, palīdzot pārkvalificēties un saskatot jaunas darba iespējas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI