DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
4
1
4

NMPD: šobrīd saņemam daudz zvanu; aicinām 113 tālruni neizmantot kā uzziņu tālruni

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Freepik

“Šobrīd, 12.marta vakarā, uz ārkārtas tālruni 113 saņemam daudz zvanu! Liela daļa no tiem nav saistīta ar veselības stāvokļa pasliktināšanos vai dzīvības apdraudējumu. Aicinām neizmantot ārkārtas tālruni 113 kā uzziņu tālruni, kur iegūt informāciju par COVID-19, lai neradītu risku citiem cilvēkiem saņemt palīdzību dzīvībai kritiskās situācijās.

Ja vēlaties iegūt informāciju vai uzdot jautājumus par COVID-19, jāzvana rīt no plkst. 8:30 uz @SPKC informatīvo tālruni 67387661. Plašāku informāciju var lasīt arī SPKC mājaslapā: https://ej.uz/parCOVID19

Saistībā ar COVID-19 uz ārkārtas tālruni 113 ir jāzvana TIKAI tiem cilvēkiem, kuri apmeklējuši COVID-19 skartās valstis - Nīderlandi, Lielbritāniju, Zviedriju, Norvēģiju, Beļģiju, Dāniju, ASV, Grieķiju, Islandi, Spāniju, Franciju, Vāciju, Šveici, Austriju, Itāliju, Japānu, Singapūru, Dienvidkoreju, Irānu, Ķīnu – un kuriem 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies saslimšanas simptomi - paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, elpas trūkums.

Tā kā analīžu noņemšana notiek tikai dienas laikā, aicinām zvanīt rīt darba laikā. Taču situācijās, ja saslimšanas simptomi ir nopietni (piemēram, elpas trūkums, ļoti augsta temperatūra), uz 113 jāzvana jebkurā laikā. Esam saprotoši!”

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI