DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. martā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

2020. gada 11. marts uz valsts robežas un iekšienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 11. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 43 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 27 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti astoņi ārzemnieki ar viltotiem vai svešiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēti divi Latvijā ieceļojoši Krievijas pilsoņi ar viltotām Francijas uzturēšanās atļaujām un viens Uzbekistānas pilsonis ar viltotu Bulgārijas Starptautisko transportlīdzekļu apdrošināšanas polisi. Personas sauktas pie administratīvās atbildības. Pāternieku robežkontroles punktā konstatēti divi Latvijā ieceļojoši Lietuvas pilsoņi, kuri uzrādīja viltotas Dānijas Starptautisko transportlīdzekļa apdrošināšanas polises. Viltotie dokumenti izņemti. Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Sīrijas pilsonis, kurš uzrādīja viltotu Rumānijas pilsoņa pasi, viena Afganistānas pilsone, kura uzrādīja svešu Lielbritānijas pilsones pasi, un viens Irānas pilsonis, kurš uzrādīja svešu Beļģijas uzturēšanās atļauju. Sīrijas pilsoņa gadījumā uzsākts kriminālprocess par viltotu dokumentu izmantošanu, savukārt Afganistānas un Irānas pilsoņa gadījumā  kriminālprocess uzsākts par savas personas identitātes slēpšanu. Personas ievietotas Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Ventspils ostā konstatēts viens no Zviedrijas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1971. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Indijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī vienai Azerbaidžānas pilsonei, jo ārzemniece nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņai nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Silenes un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Krievijas, divi Ukrainas un viens Azerbaidžānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti deviņām personām – trīs Lietuvas, diviem Igaunijas, vienam Latvijas, vienam Indijas, vienam Uzbekistānas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu septiņām personām – diviem Krievijas, diviem Baltkrievijas, vienam Lietuvas, vienam Igaunijas un vienam Latvijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI