DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Transporta nozares pārstāvji sadarbības vizītē apmeklē Sanktpēterburgu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis un transporta nozares pārstāvji 10. un 11.martā piedalījās Latvijas Republikas vēstnieka Krievijas Federācijā Māra Riekstiņa vadītās delegācijas vizītē Sanktpēterburgā (Krievija).

Darba vizītes ietvaros 10.martā oficiālā delegācija satikās ar Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala valdības amatpersonām – Ļeņingradas apgabala gubernatoru Aleksandru Drozdenko un Sanktpēterburgas Ārlietu komitejas vadītāju Jevgeniju Grigorjevu. Tikšanās laikā tika pārrunāta veiksmīgā sadarbība pasažieru avio un dzelzceļu pārvadājumos, kā arī iespējas šo sadarbību vēl attīstīt.

Abas puses pauda gandarījumu, ka īpaši veiksmīgi attīstās sadarbība pasažieru pārvadājumos. Starp Rīgu un Sanktpēterburgu tiek nodrošināta aviosatiksme – 28 reisi nedēļā vasaras sezonā un 21 reiss nedēļā ziemas sezonā. Pagājušajā gadā aviopasažieri pārvadāti par 31% vairāk, savukārt par 11% pieaudzis dzelzceļa pasažieru skaits.

Kopš 2019. gada 1. oktobra spēkā esošais bezmaksas vienreizējās elektroniskās vīzas režīms, kas Latvijas pilsoņiem ļauj uzturēties Sanktpēterburgā līdz astoņām diennaktīm, ļāvis būtiski veicināt tūrisma attīstību. Puses vienojās turpināt sadarbību, lai kopā ar tūrisma kompānijām izstrādātu  tūristiem pievilcīgas piedāvājumu paketes un tā sekmētu tūrisma attīstību.

Amatpersonas apsprieda arī sadarbības attīstību jūras pasažieru pārvadājumu jomā starp  Rīgas brīvostu un Sanktpēterburgas pasažieru ostu “Jūras fasāde”, lai veicinātu pasažieru plūsmu, atvieglojot  dokumentu noformēšanas procedūras u.tml.

Tikšanās laikā ar Ļeņingradas apgabala gubernatoru A.Drozdenko, Krievijas puse pauda interesi pievienoties veloceļu tīklam EuroVelo, tādējādi veicinot mikromobilitāti un tūrismu, kā arī pauda gatavību dalīties “Smart city” koncepcijas realizācijas pieredzē. Latvijas puse uzaicināja A.Drozdenko vizītē apmeklēt Latviju.

Vēstnieka vizītes ietvaros U.Reimanis prezentēja nākotnes perspektīvas, kuras pavērs dzelzceļa infrastruktūras projekta Rail Baltica realizēšana, kura mērķis ir integrēt Baltijas valstis Eiropas dzelzceļu tīklā. U.Reimanis arī  informēja par Satiksmes ministrijas un valsts AS “Latvijas Valsts ceļi” ekspertu kopīgo darbu, izstrādājot Latvijas valsts ceļu tīkla attīstības stratēģiju  periodā no 2020. – 2040.gadam, kas palīdzēs plānot valsts autoceļa tīkla attīstību ilgtermiņā.

Vizītes darba kārtībā tika  ieļauti  vairāki pasākumi delegācijā pārstāvētajiem uzņēmumiem. 10.martā notika apaļā galda diskusija ar Delovaja Rossija Sanktpēterburgas reģionālās nodaļas uzņēmējiem un 11.martā Latvijas – Krievijas biznesa Forums Sanktpēterburgas Tirdzniecības rūpniecības palātā. Kopā delegācijas sastāvā ir  20 Latvijas uzņēmumu pārstāvji.

Vēstnieka delegācijā Latvijas transporta un loģistikas nozari pārstāv Satiksmes ministrijas amatpersonas  un trīs nozares uzņēmumu pārstāvji - VAS “Latvijas Dzelzceļš”, Rīgas Brīvostas pārvalde un Ventspils brīvosta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI