DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID Muitas pārvalde kravas vilcienos atklāj vairāk nekā 500 000 kontrabandas cigarešu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde, veicot kontroles pasākumus uz valsts robežas ar Baltkrieviju, novērsa 500 780 cigarešu (25 039 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas kravas vilcienos - šķeldas un zāģskaidu kravās un cisternu noliešanas lūkās.  

Šodien, 2020.gada 10. martā, Indras muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena muitas kontroli, atklāja, ka zāģskaidu kravā ir noslēptas 39 kastes ar cigaretēm. Kastēs atradās 390 000 cigarešu “Premjer” (19 500  paciņas) ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt šī gada 8.martā Indras MKP darbinieki vilciena sastāva skenēšanas attēlu analīzes rezultātā, veicot muitas fizisko kontroli, vagonā ar šķeldas kravu atklāja 59 980 cigaretes (2999 paciņas) cigarešu “Premjer” ar Baltkrievijas akcīzes markām.  

Šī gada 5.martā Daugavpils preču stacijas MKP amatpersonas sadarbībā ar “Latvijas dzelzceļa” darbiniekiem, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva kontroli, astoņu cisternu noliešanas lūkās konstatēja no muitas kontroles slēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemtas kopā 18 800 cigaretes (940 paciņas) “Premjer” un “NZ”. 

Šī gada 2.martā Indras MKP, veicot no Baltkrievijas iebraukuša vilciena sastāva skenēšanu un fizisko pārbaudi, muitas amatpersonas divos vagonos ar šķeldas kravu atklāja nedeklarētas cigaretes. Vilciena sastāva padziļinātā kontrole tika turpināta Daugavpils preču stacijā. Šķeldā bija ierakti melnā polietilēna plēvē ietīti saiņi, kuros atradās 32 000 cigarešu (1600 paciņas) “Premjer”.

Valstij nenomaksāto nodokļu apjoms par izņemtajām cigaretēm ir 81 tūkstotis eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI