DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijas vieglatlēti skatāmi fotogrāfiju izstādē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vēstot par sportistu sasniegumiem, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) klientu centrā Rīgā līdz 10. aprīlim skatāma Latvijas vieglatlētiem veltīta Jura Bērziņa-Soma fotogrāfiju izstāde “Vieglā atlētika”. Izstādes atklāšana kopā ar darbu autoru un galvenajiem fotogrāfiju varoņiem notiks 10. martā plkst. 15.

Izstādē aplūkojamas divdesmit lielformāta melnbaltās fotogrāfijas, kas atklāj Latvijas atlētu gaitas olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī dažādās vietēja mēroga sacensībās.

“Vieglatlētiku dēvē par sporta karalieni. Un pelnīti, jo vieglatlētikas pamati ir katras sportiskas kustības pamatā. Maldinošs ir sporta veida nosaukums “vieglatlētika”, jo gan skrējiens, gan metiens, gan lēciens – prasa milzu spēku, apņēmību, vispusīgu fizisko sagatavotību, gara spēku. Savās melnbaltajās fotogrāfijās centos atklāt šī populārā sporta veida pamatbūtību,” par izstādi stāsta tās autors Juris Bērziņš-Soms, kurš sporta fotogrāfēšanai pievērsies no 1968. gada, kad vēl pats bija pazīstams vieglatlēts.

LVM būtiska sociālās atbildības joma ir atbalsts sabiedriskā labuma projektiem Latvijā – ik gadus daļu no peļņas uzņēmums atvēl nacionāli nozīmīgu labdarības, kultūras, izglītības un sporta projektu atbalstam.

Ziedojumu apmērs sporta nozares attīstības veicināšanai tiek sadalīts starp piecām sporta organizācijām: Latvijas Sporta federācijas padomi, Latvijas Olimpisko komiteju un Latvijas Komandu sporta spēļu asociāciju, Latvijas Paralimpisko komiteju un Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padomi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI