DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika
1
1

Noteikti uzvarētāji konkursos par vietējā satura raidījumu veidošanu 2020.gadā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) noteikusi uzvarētājus konkursos par vietējā satura raidījumu veidošanu radio un televīzijās.

Konkursā “Par vietējā satura raidījumu veidošanu 2020.gadā elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida radio programmas” no 18 pieteikumiem atbalstu saņēmuši pieci projekti. 100% finansējumu saņēmis AS Radio SWH ar projektu „Tikko atgriezušies 2020”, SIA Radio Tev ar projektu „Trīs, divi, viens – Starts!”, AS Radio SWH ar projektu „Viltus ziņu detektīvs” un AS Super FM ar projektu „Nākotnes formula”. Savukārt daļēju finansējumu saņems SIA Radio Tev projekts „Radio TEV Supertētis”.

Konkursa “Par vietējā satura raidījumu veidošanu 2020.gadā elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida radio programmas” mērķis ir atbalsts komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, lai nodrošinātu kvalitatīva vietējā satura radīšanu, stiprinot Latvijas informatīvo un kultūrtelpu. Tam paredzētais finansējums ir EUR 150 000.

Konkursā “Par vietējā satura raidījumu veidošanu 2020.gadā elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas”, kuram tika saņemti 13 piedāvājumi, divi pretendenti ir saņēmuši 100% finansējumu – SIA All Media Latvia ar projektu „Brīnumu lāde” un SIA Latvijas Mobilais telefons  ar projektu „Edžus triki”. Savukārt vēl divi projekti saņems daļēju finansējumu – SIA Valmieras TV ar projektu „Ēdienkarte” un SIA All Media Latvia „Jaunie talanti”.

Konkursa mērķis ir atbalsts komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas raida televīzijas programmas, lai nodrošinātu kvalitatīva vietējā satura radīšanu, stiprinot Latvijas informatīvo un kultūrtelpu. Konkursa finansējums EUR 100 000.

NEPLP ir neatkarīga pilntiesīga autonoma institūcija, kas darbojas, pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu un pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā, kā arī uzrauga, lai to darbībā tiktu ievērota Latvijas Republikas Satversme.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI