DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

NEPLP: PBK programmā jānodrošina Latvijas ziņas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), reaģējot uz publiskajā telpā izskanējušo informāciju par Pirmā Baltijas Kanāla (PBK) gaidāmo ziņu dienesta slēgšanu un vietējā satura radīšanas pārtraukšanu, informē, ka PBK un tā īpašniekiem SIA Baltijas Mediju Alianse ir jānodrošina programmai izsniegtajā apraides atļaujā noteiktais ziņu apjoms.

PBK izsniegtajā apraides atļaujā ir norādīts minimālais ziņu pārraižu daudzums, kurš jānodrošina vismaz 5% apjomā no kopējā raidlaika, jeb vairāk kā astoņas stundas nedēļā.

NEPLP loceklis Patriks Grīva uzsver: „Ir svarīgi, lai  PBK skatītājiem tiek nodrošināts  apraides atļaujā paredzētais Latvijā radītu ziņu apjoms, pretējā gadījumā NEPLP vajadzēs rīkoties likumā paredzētajā kārtībā.” Savukārt NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš norāda, ka padome šobrīd veic virknes elektronisko plašsaziņas līdzekļu, tai skaitā PBK, patiesā labuma guvēju pārbaudi un, acīmredzot, īpašnieku lēmums bijis izsvērts un pārdomāts. Programmas, kas neievēro darbības pamatnosacījumos rakstīto var tikt sodītas un atsevišķos gadījumos arī slēgtas.

NEPLP arī atgādina, ka ir uzsākta PBK patiesā labuma guvēju pārbaudes procedūra, kura joprojām turpinās. Savukārt Valsts drošības dienests  pērn sāka kriminālprocesu par Eiropas Savienības noteikto sankciju pārkāpšanu, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

NEPLP ir neatkarīga pilntiesīga autonoma institūcija, kas darbojas, pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu un pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā, kā arī uzrauga, lai to darbībā tiktu ievērota Latvijas Republikas Satversme.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI