DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvija pievienojas Eiropas plastmasas paktam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) parakstīja jauno Eiropas Plastmasas paktu* (European Plastics Pact), ar kuru Latvija pievienosies tām Eiropas valstīm, uzņēmumiem un organizācijām, kas iestājas par paātrinātu pāreju uz vienreiz lietojamu plastmasas izstrādājumu ierobežošanu un iepakojuma atkārtotu izmantošanu un pārstrādi, tādējādi veicinot plastmasas piesārņojuma samazināšanu vidē. 

Eiropas Plastmasas pakts ir Francijas, Nīderlandes un Dānijas aizsākta iniciatīva, kas nu kļuvusi par publisku un privātu sadarbību un apvieno ne tikai vides ministrus no Eiropas Savienības valstīm, bet arī nevalstiskās organizācijas un Eiropas uzņēmumus.

Pakts izstrādāts, lai samazinātu plastmasas atkritumu nonākšanu vidē, noteiktu kopīgus ambiciozus mērķus un, savstarpēji sadarbojoties un daloties ar pieredziatbalstītu inovatīvus risinājums Eiropas līmenī. Tas sniegs ieguldījumā pārejā uz aprites ekonomiku, kā arī palīdzēs sasniegt ANO ilgtspējīgas attīstības mērķus, it īpaši ierobežojot klimata pārmaiņas, veicinot ilgtspējīgu patēriņu un ražošanu u.c.

Ministrs Juris Pūce: “Latvija pievienojas Eiropas plastmasas paktam, lai kopā ar citām Eiropas Savienības valstīm un organizācijām strādātu pie aktīvākas politikas, kas centrēta tieši uz plastmasas piesārņojuma mazināšanu, tai skaitā mazinot plastmasas izstrādājumu patēriņu un veicinot to pārstrādiPlastmasas atkritumi ir globāla problēma, kas prasa visaptverošu risinājumu, pirmkārt, jau ikvienam katram pašam atsakoties no paviršas attieksmes pret plastmasas pielietojumu ikdienā.

Pakts apvieno valdības un vadošos dalībniekus, lai tiktu samazināta plastmasas piesārņojums apkārtējā vidē. Ir noteikti četri mērķi – dizains, atbildīga izmantošana, pārstrādes iespējas un pārstrādāta satura izmantošana. Pakts piedāvā unikālu platformu ideju apmaiņai, paraugprakses demonstrēšanai un izaicinājumu apspriešanai, kas nepieciešami, lai izveidotu jaunu aprites modeli.

Eiropas Plastmasas paktam ir pievienojušās jau 13 Eiropas Savienības valstis, kā arī dažādas organizācijas un uzņēmumi. Pakta oficiālais atklāšanas pasākums notiks 6.martā Briselē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI