DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ministru kabinets apstiprina Attīstības sadarbības politikas plānu 2020. gadam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 3. martā Ministru kabinets apstiprināja Ārlietu ministrijas sagatavoto Attīstības sadarbības politikas plānu 2020. gadam, kā arī jaunos Ministru kabineta noteikumus “Granta projektu konkursu īstenošanas kārtība”.

Attīstības sadarbības politikas plāns paredz konkrētus pasākumus Latvijas Attīstības sadarbības politikas pamatnostādņu 2016.-2020. gadam praktiskai ieviešanai. Lai realizētu plānā iekļautos divpusējās attīstības sadarbības pasākumus 2020. gadā, Ārlietu ministrijas budžetā ir piešķirts finansējums 463 813 eiro apmērā. Vairāk nekā puse no šiem līdzekļiem paredzēta granta projektu konkursam, kā arī līdzfinansējuma konkursam pilsoniskās sabiedrības organizāciju projektiem, lai sniegtu atbalstu un dalītos Latvijas praksē un pieredzē ar prioritārajām ES Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīm, tādējādi veicinot ilgtspējīgu izaugsmi un stabilitāti minētajos reģionos.

Divpusējās attīstības sadarbības pasākumos, ņemot vērā Latvijas ekspertīzi un partnervalstu izteiktās vajadzības, jau septīto gadu tiks īstenota apmācību programma ES kaimiņpolitikas valstu, Centrālāzijas un Rietumbalkānu valstu pārstāvjiem. Ukrainas pārstāvjiem tiks nodrošināta arī dalība pavasara skolā “Jauno profesionāļu apmācības programma”. Tāpat atbalsts Ukrainai tiks sniegts lauksaimniecības attīstības jomā. Savukārt sadarbībā ar Zviedriju tiks stiprinātas Gruzijas, Moldovas un Ukrainas augstāko revīzijas iestāžu spējas. Latvija sniegs atbalstu izglītības reformu veikšanai Centrālāzijas valstīs, tostarp ar ES-Centrālāzijas izglītības platformas projektu saistītu pasākumu īstenošanai. Arī šogad Latvija turpinās dalīties ekspertīzē ar partnervalstīm, līdzdarbojoties citu donoru, piemēram, ANO Attīstības programmas, projektos. Lai veicinātu sabiedrības izpratni par attīstības sadarbības mērķiem un politiku, tiks atbalstīti sabiedrības informēšanas pasākumi. Tāpat turpinās atbalstu pilsoniskās sabiedrības organizācijām Latvijas interešu pārstāvībai ES pilsoniskās sabiedrības organizāciju platformās.

Jaunie Ministru kabineta noteikumi “Granta projektu konkursu īstenošanas kārtība” ir izstrādāti atbilstoši grozījumiem Starptautiskās palīdzības likumā, kas stājās spēkā 2020. gada 13. februārī. Grozījumi likumā ļauj uzlabot attīstības sadarbības aktivitāšu plānošanas un ieviešanas procesu, tostarp paredzot iespēju plānot attīstības sadarbības aktivitātes vairākiem gadiem. Izmaiņas Ministru kabineta noteikumos “Granta projektu konkursu īstenošanas kārtība” atvieglos un padarīs skaidrākas prasības projektu iesniedzējiem. Projektu izvērtēšanas kritērijos turpmāk lielāks uzsvars tiks likts projektu saturiskajiem aspektiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI