DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvija un Igaunija attīstīs sadarbību radiācijas drošības un kodoldrošības jomās

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 2020. gada 3. martā, Latvijas Republikas Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Elita Baklāne – Ansberga un Igaunijas Republikas Vides pārvaldes ģenerāldirektors Riho Kupparts (Riho Kuppart) parakstīja memorandu par ciešāku sadarbību un informācijas apmaiņu radiācijas drošības un kodoldrošības jomās.

Sadarbības memorands paredz attīstīt sadarbību un informācijas apmaiņu starp atbildīgajām iestādēm likumdošanas, gatavības un rīcības radiācijas avārijās, radioaktīvo atkritumu apsaimniekošanas un radiācijas monitoringa jomās, kā arī dalīties ar pieredzi un zināšanām, organizējot kopīgas mācības radiācijas drošības uzraudzības jautājumos.

Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga: “Sadarbība, pieredzes un zināšanu apmaiņa ir bieži nenovērtēts instruments iestādes spēju stiprināšanai.  Mūsuprāt, sadarbība attīstīšana radiācijas drošības un kodoldrošības jautājumos, īpaši informācijas apmaiņas jomā, ir būtisks nosacījums iestāžu kompetences pilnveidošanai, un valstu gatavībai rīkoties radiācijas avārijās. Attīstot ciešāku sadarbību starp Latvijas un Igaunijas kompetentajām iestādēm radiācijas drošības uzraudzības un kontroles jomā, ne tikai paaugstināsim mūsu valstu gatavību rīkoties ārkārtas situācijās, bet kopumā stiprināsim visa reģiona drošību.”

Igaunijas Vides pārvaldes ģenerāldirektors Riho Kupparts: “Kaimiņvalstu sadarbība radiācijas un kodoldrošības jomā ir būtiska, lai palielinātu mūsu kolektīvo spēju novērst radiācijas ārkārtas situācijas un palielinātu mūsu sagatavotību kopējai ārkārtas reaģēšanai. Cita starpā sadarbības līgums nodrošina pamatu ikdienas komunikācijai un sadarbības organizēšanai. Plašākā nozīmē laba sadarbība radiācijas drošības jomā ar mūsu kaimiņiem palīdzēs nodrošināt mūsu pilsoņu drošību un aizsargāt mūsu kopējo dzīves vidi. Pagājušajā gadā mēs parakstījām līdzīgu sadarbības memorandu ar Somijas Radiācijas centru.”

Latvijā valsts uzraudzību un kontroli radiācijas drošības un kodoldrošības jomā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā nodrošina Radiācijas drošības centrs, kas ir Valsts vides dienesta struktūrvienība.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI