DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Aicina finanšu sektora politikas veidotājus regulāri atskaitīties par paveikto attīstībai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Saeimas Finanšu sektora uzraudzības apakškomisija otrdien, 3.martā, tiekoties ar finanšu sektora politikas veidotājiem, aicināja Finanšu ministriju, Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, Latvijas Banku un citus finanšu sektora politikas veidotājus ik pēc trim mēnešiem ziņot par paveikto un plānoto finanšu sektora attīstības veicināšanai.

“Redzu, ka ir nepieciešams aktīvs darbs, lai jau tuvākajā laikā pabeigtu darbu pie Baltijas valstu segto obligāciju tirgus iedzīvināšanas, izveidotu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas rokasgrāmatu banku, uzņēmumu un regulatora sadarbībai, veicinātu jaunu ārvalstu banku ienākšanu Latvijā, attīstītu Valsts ieņēmumu dienesta uzņēmumu reitingu, kā arī izveidotu jaunus finanšu instrumentus ar “Altum” starpniecību,” uzsver apakškomisijas priekšsēdētājs Gatis Eglītis.

Šodienas apakškomisijas sēdē finanšu ministrs Jānis Reirs ziņoja par ministrijas paveikto un plānoto finanšu sektora attīstības veicināšanai, īpaši pēc Finanšu darījumu darba grupas pozitīvā lēmuma par Latvijas neiekļaušanu pelēkajā sarakstā.

Deputāti sēdē pārrunāja jautājumus par kreditēšanas aktivizēšanu, pārregulācijas un kapitāla prasību mazināšanu bankām, kuras darbojas Latvijā, kā arī skaidriem spēles noteikumiem uzņēmumiem, kas sadarbojas ar uzņēmējiem no Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valstīm.

Tāpat deputāti sprieda par kapitāla tirgus un biržas atdzīvināšanu, plašākiem pensiju fondu ieguldījumiem Latvijas ekonomikā, kā arī finanšu tehnoloģiju jeb FinTech atbalstu un jauniem finanšu instrumentiem dzīvojamā fonda atjaunošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI