DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Atbalsta papildu līdzekļu novirzīšanu COVID-19 ierobežošanai un ārstniecībai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 3. martā, Ministru kabinets lēma piešķirt papildu 2,6 miljonus eiro veselības nozarei, lai nodrošinātu nepieciešamos pasākumus saslimstības ierobežošanai un ārstēšanai ar COVID – 19 infekciju. No minētās summas 1,7 miljoni eiro piešķirti no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Papildu finansējumu paredzēts izmantot, lai segtu izdevumus, kas radušies iegādājoties nepieciešamos individuālās aizsardzības līdzekļus (tai skaitā, respiratorus, aizsargbrilles un ūdens necaurlaidīgus kombinzonus) ģimenes ārstiem, ārstniecības iestādēm, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam un Slimību profilakses un kontroles centram. Tāpat finanšu līdzekļi ir nepieciešami laboratoriskās diagnostikas (reaģenti un laboratoriskās iekārtas), medicīnisko iekārtu (mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas un neinvazīvās ventilācijas iekārtas) un  medikamentu vīrusa infekcijas ārstēšanas nodrošināšanai. Vienlaikus Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai ārstniecības pakalpojumu nodrošināšanai pacientiem ar COVID – 19 infekciju ir nepieciešams finansējums ekstrakorporālās membrānu oksigenācijas iekārtas iegādei. Papildus, finansējums ir nepieciešams Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam jaunas brigādes izveidei.

Jau ziņots, ka 25. februārī Krīzes vadības padome lēma atbalstīt papildus finansējuma piešķiršanu Veselības ministrijai Valsts materiālo rezervju atjaunošanai, pamatojoties uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta sniegto izvērtējamu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI