DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Baltijas valstu un Polijas ārlietu ministri pauž atbalstu Albānijas un Ziemeļmaķedonijas integrācijai ES

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 3. līdz 5. martam ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs apmeklēs Ziemeļmaķedoniju un Albāniju kopīgi ar Polijas ārlietu ministru Jaceku Čaputoviču (Jacek Czaputowicz), Lietuvas ārlietu ministru Linu Linkeviču (Linas Linkevičius) un Igaunijas ārlietu ministra vietnieku Eiropas Savienības (ES) jautājumos Mertu Volmeru (Märt Volmer).

Ārlietu ministri plāno apspriest Ziemeļmaķedonijas un Albānijas integrāciju ES. Kopīgā vizīte ir spēcīgs ES perspektīvas apliecinājums, ņemot vērā Eiropas Komisijas 2. martā publicētos atjaunotos progresa ziņojumus par abām valstīm, kuros tiek atkārtotas jau 2019. maijā sniegtās rekomendācijas sākt ES iestāšanās sarunas.

Vizītē Ziemeļmaķedonijā 3. un 4. martā ir paredzētas Polijas un Baltijas valstu ārlietu ministru kopīgas tikšanās ar Ziemeļmaķedonijas prezidentu Stevo Pendarovski (Stevo Pendarovski), premjerministru Oliveru Spasovski (Oliver Spasovski) un ārlietu ministru Nikolu Dimitrovu (Nikola Dimitrov). Ministri tiksies arī ar Skopjes Kirila un Metodija universitātes studentiem.

Tāpat 4. un 5. martā Albānijā Polijas un Baltijas valstu ārlietu ministriem tiksies ar Albānijas prezidentu Iliru Metu (Ilir Meta), premjerministru un ārlietu ministru Edi Ramu  (Edi Rama) un ārlietu ministra pienākumu izpildītāju Gentu Cakaju (Gent Cakaj), kā arī ar Albānijas parlamenta Ārlietu un Eiropas integrācijas lietu komisijas amatpersonām. Plānota vizīte arī Tirānas universitātē.

ES kandidātvalsts statuss Ziemeļmaķedonijai tika piešķirts 2005. gada decembrī, Albānijai – 2014. gada jūnijā. Latvija atbalsta Albāniju un Ziemeļmaķedoniju ceļā uz integrāciju ES, kā arī ES iestāšanās sarunu sākšanu ar abām valstīm, ņemot vērā Eiropas Komisijas pozitīvās rekomendācijas un progresa izvērtējumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI