DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Latvija piedāvā Baltkrievijai vienošanās projektu par sadarbību transporta un loģistikas jomā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis 2. un 3. martā darba vizītē Minskā,  Baltkrievijā, iesniedza Baltkrievijas transporta un komunikāciju ministram Aleksejam Avramenko vienošanās projektu par abu valstu sadarbību transporta un loģistikas jomā. Vizītes laikā amatpersonas pārrunāja nozares aktualitātes un Latvijas un Baltkrievijas divpusējās sadarbības jautājumus transporta jomā.

“Latvijai un Baltkrievijai ir līdzīgs redzējums par divpusējo sadarbību un partnerību, kas nodrošinātu integrēto intermodālo loģistikas savienojumu ķēdi un atvieglotu jaunu kravu plūsmu kustību starp Eiropu un Āziju,” vienošanās pavadvēstulē uzsver satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Vienošanās par abu valstu sadarbību transporta un loģistikas jomā, ko Satiksmes ministrija izstrādājusi kopā ar nozares pārstāvjiem, varētu tikt parakstīta plānotās Baltkrievijas valsts prezidenta Aleksandra Lukašenko vizītes laikā Latvijā. Vienošanās projektā iekļauti nozares uzņēmēju piedāvājumi baltkrievu partneriem visās transporta jomās, tai skaitā  konkurētspējīgs  piedāvājums izmantot Latvijas  ostu infrastruktūru  naftas piegāžu nodrošināšanai Baltkrievijai  un Baltkrievijas eksporta preču  plūsmas palielināšanai.

Vizītes ietvaros Uldis Reimanis tikās arī ar Baltkrievijas nacionālās aviokompānijas “Belavia” ģenerāldirektoru Anatoliju Gusarovu, lai pārrunātu reģionālo avioreisu starp Baltkrieviju un Latviju attīstības perspektīvas, izmantojot Liepājas lidostas priekšrocības.

Kopā ar Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieku Minsku apmeklēja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis, kā arī Satiksmes ministrijas Starptautisko sadarbības projektu koordinācijas departamenta direktore Elīna Luca.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI