DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU iegulda ceturtdaļmiljonu eiro studentu uzņēmējspēju vairošanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Motivējot studentus attīstīt inovatīvo domāšanu, jaunrades prasmes un sākt zināšanu ietilpīgu uzņēmējdarbību, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) vērienīgajā projektā «RTU inovāciju granti studentiem» stipendijās izmaksājusi jau gandrīz ceturtdaļmiljonu eiro. RTU aicina studentus un uzņēmumus 6. martā piedalīties projekta uzziņas dienā, lai iepazītos ar RTU inovāciju grantu aktivitātēm un tajās izstrādātajiem prototipiem.

2019. gadā Latvijas vadošās augstskolas sāka vēl nebijušu projektu, attīstot studentos nodarbinātībai nepieciešamās prasmes. RTU projektā «RTU inovāciju granti studentiem» (ERAF līdzfinansētais projekts Nr. 1.1.1.3/18/A/001) piedāvā studentiem iesaistīties aktivitātēs un programmās, kas vērstas uz inovatīvās domāšanas attīstību, atbalstu tehnoloģiju pārnesei, pētījumu komercializācijai, biznesa ideju un jaunu produktu izstrādei, un saņemt stipendijas un atbalsta grantus.  

2019. gadā inovāciju grantu aktivitātēs iesaistījās 137 studenti, stipendijās izmaksāti 244,9 tūkstoši eiro. Projektā visaktīvāk darbojas RTU studenti. Tā kā vairākas projekta aktivitātes un programmas RTU īsteno sadarbībā ar citām universitātēm, 2019. gadā tajās kopumā iesaistījās 15 augstskolu studenti un RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēni.

RTU projektā īsteno aktivitātes arī sadarbībā ar uzņēmumiem. Piemēram, piesaistot LMT, sākta Latvijā nebijusi uzņēmējdarbības un zinātnes sadarbības iniciatīva «Industriālais doktors», kuras mērķis ir sekmēt inovāciju radīšanu Latvijas ekonomikai, pētniecībā iesaistot industrijas pārstāvjus. Šobrīd divi RTU industriālie doktoranti LMT vajadzībām izstrādā promocijas darbus, kas saistīti ar autonomo dronu un digitālo ceļu sensoru signālu apstrādes tehnoloģijām. Savukārt RTU un Latvijas Universitātes (LU) sadarbībā tiek īstenota programma «Demola Latvia», kurā studentu komandas piedāvā konceptuālus risinājumus uzņēmumu nākotnes problēmām. Līdz 15. martam atvērts uzsaukums vēl vienai RTU un LU kopaktivitātei «Universitāšu inkubators», kas izveidota, lai attīstītu zinātniski ietilpīgu uzņēmējdarbību Latvijā. Papildu informācija – www.rtu.lv/inovaciju-granti

RTU Dizaina fabrika aicina studentus un uzņēmumus piedalīties uzziņas dienā, kas notiks RTU Karjeras dienas laikā 6. martā starptautiskajā izstāžu hallē Ķīpsalā. Tajā būs iespējams iegūt plašu informāciju gan par pirmsinkubatora «IdeaLab» atbalstītām biznesa idejām, gan «Demola Latvia» risinājumiem, ko uzņēmumi jau licencējuši. Būs apskatāmi arī projektā «Vertikāli integrēts projekts» studentu un mācībspēku ciešā sadarbībā radīti prototipi, piemēram, bioloģisku notekūdeņu attīrīšanas sistēma, kurā tiek izmantotas mikroskopiskās aļģes. Tiks prezentētas arī kursā «Produktu attīstības projekts» attīstītas idejas, piemēram, uzlabota dizaina un tehnoloģiskā risinājuma medmāsu krekli un bērnu rokas šinas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vajadzībām, kā arī komercializācijas apmācību zinātniekiem «Co.Lab» pirmās sezonas rezultāti. Šajā programmā jauno zinātnieku darbā tiek iesaistīti biznesa līderi, tā nodrošinot pētījumiem komerciālā rakstura izvērtējumu.

RTU Karjeras diena ir Latvijā lielākais jauniešu profesionālās orientācijas pasākums. Papildu informācija – karjera.rtu.lv/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI